?>

Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan törenle açıldı. Açılış töreninde protokolde kadınların oturması gerektiğini söyleyen Vali Cevdet Can ve Bele

Gündem - 10 yıl önce

Törende açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Sekreteri Yasemin Torun, Başkan Eroğlu’na böyle bir kültür merkezini hanımlara kazandırdığı için teşekkür etti.

Daha kürsüye çıkan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Son dönemlerde gerek mecliste gerek başka platformlarda kadınları görüyolmak iyi bir noktaya geldiğimizin göstergesi. Ama yeterli mi? Değil. Daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz. Bunu sağlamak için de kadınlarımızın kendilerini geliştirmeleri el becerilerini kazanca dönüştürerek kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamak için bugün ki gibi kültür merkezleri açıyoruz. Kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye boşuna demiyorlar” dedi. Eroğlu kadına yönelik şiddet olaylarına da değinerek “Gerek televizyonlarda gerekse gazetelerde okuyoruz, izliyoruz. Karşılaştığımız bu olaylar bizi derinden üzüyor. En son Özgecan Aslan olayı bizi derinden üzdü. Bu şiddetin önüne geçmek sadece mevzuatla mümkün olmuyor. Erkeklerin bu konuda hassas olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hizmete açılan ve bin 800 metrekare alan üzerine kurulan Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Eroğlu, farklı alanlarda 74 adet kursun bu merkezde bayanlara hizmet vereceğini söyleyerek Kültür Merkezi’nin tam karşısına Karşıyakalı Hanımlar’ın astığı “Biz de kültür merkezi istiyoruz” talebine karşılık Karşıyakalı Hanımlara da Kültür ve Sanat Merkezi sözü verdi. Kent Konseyi adına Yasemin Torun, Başkan Eroğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

Başkan Eroğlu’nun ardından kürsüye gelen Tokat Valisi Cevdet Can ise tarihi Sulusokak’ta kadınların el emeği ürünlerini satabileceği bir satış noktası oluşturulacağını müjdeledi. Can Valilik ve Özel İdare ile birlikte kadın girişimcilere destek kredisi sağlayacaklarını da belirterek “Amacımız Tokat’ta kadın girişimci sayısını arttırmak. Tokat’ta 2015-2017 yıllarını turizm yılı ilan ettik. Önümüzdeki 10 yıl içinde turizm müthiş bir noktaya gelecek. Dolayısıyla el emeği ürünleriniz daha da değerlenecek. Bunun için biz bu ürünlerinizi satmanız noktasında elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Vali Can Gıj Gıj’da Ticaret ve Sanayi Odası’na ait Mayıs ayında açılışı yapılacak bir mekanda da ‘şehir sohbetleri’ toplantıları düzenleneceğini bildirdi.

Açılışa Tokat Valisi Cevdet Can ve eşi Naime Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Tokat Ruh Hastalıkları ve Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Müberra Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür ve sanat merkezi dua edilmesinin ardından hizmete başladı.

Tesisi gezen Vali Can ve Belediye Başkanı Eroğlu, Tokat yazmasına el baskısı yaptı

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Pazar günü yapılan temayülün ardından kamuoyunda milletvekili aday adayları sıralamasının belli olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

2015-03-04 11:24 - Gündem

Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan törenle açıldı. Açılış töreninde protokolde kadınların oturması gerektiğini söyleyen Vali Cevdet Can ve Bele

2015-03-09 12:02 - Gündem

Av Mine Baş CHP İl Başkanlığında yaptığı toplantıda milletvekili aday adaylığını açıkladı. Toplantıya CHP Tokat Kadın Kolları Başkanı Zarife Gündoğdu Merkez İlçe Başkanı Ayşe Kara ve partililer katıldı.

2015-03-09 11:57 - Gündem

Eski Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı (59), evinde ölü bulundu.

2015-03-06 13:56 - Gündem

Ak Parti Tokat Milletvekili aday adayı Avukat Adem Sansar pazar günü temayülden sonra ilk olarak il teşkilatını ziyaret etti.

2015-03-04 11:22 - Gündem

Tokatlı bir esnaf sosyal medya üzerinden satışa çıkardığı ispenç tavuğu yumurtaları ilgi görüyor.

2015-03-03 12:27 - Gündem

Vali Cevdet Can, Komana Kaya Mezarı ve Eski Dönem Osmanlı Kümbeti`nde incelemelerde bulundu.Anadolu`daki antik kentleri çok önemsediğini, Sebastapolis ve Komana`nın gün yüzüne çıkması için ellerinden gelen desteği verecekleri

2015-03-04 11:17 - Gündem

Tokat`ın yetiştirdiği dünyaca ünlü doktve işadamı Nusret Baş, “Artık ülkeme ve Tokat`a daha etkin hizmet etmek için memleketime döndüm. İnşallah Tokat`a Tokat`tan hizmet edip, ülkemize de 2023 vizyonu çerçevesinde en yüksek s

2015-03-04 11:21 - Gündem

Tokat`ta eşi gibi kendisi de engelli olan Dürdane Karaca, Dünya Kadınlar Günü`yle ilgili dileğini ifade ederek, “Bir bulaşık makinem olursa dünyanın en mutlu kadını olurum`` demişti. Eşi gibi kendisi de engelli olan Dürdane K

2015-03-09 11:59 - Gündem

Zile AK Parti Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla 11 katlı belediye düğün salonunda kadınlar gününü kutlama programı gerçekleştirdi.

2015-03-09 11:58 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarmanın titiz çalışması sonuç verdi, çalınan hayvanlar sahibine ulaştırıldı

16:10 - Gündem

Yenilenen Saray Jandarma Karakolu törenle hizmete açıldı

16:11 - Gündem

Kayıp hayvanlar dron ile bulundu

16:21 - Gündem

Özbekistan Taşkent Devlet Diş Hekimliği Enstitüsü Rektörü’nden ESOGÜ’ye ziyaret

16:29 - Gündem

Sivaslı iş adamından Atatürk ve silah arkadaşlarına vefa: Bu yıl ikincisini düzenleyecek

16:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Yenilenen Saray Jandarma Karakolu törenle hizmete açıldı

16:11 - Gündem

Jandarmanın titiz çalışması sonuç verdi, çalınan hayvanlar sahibine ulaştırıldı

16:10 - Gündem

Polis merkezine giden adam, eşinin bıçağı kendi kalbine sapladığını iddia etti

15:59 - Gündem

Lastikleri alevlere teslim olan dorseyi küle dönmekten itfaiye kurtardı

15:52 - Gündem

Yoldan çıkan otomobil yan yattı, sürücü yaralandı

15:39 - Gündem