?>

Başkan Kaya yeni av sezonu öncesi balıkçılar ile bir araya geldi

Başkan kaya, konuşmalardan sonra balıkçı esnafına epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner ile bere dağıtımında bulundu, ardından balıkçı teknelerine binerek denize açıldı.

Ekonomi - 2 ay önce

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Eylül’de denizlerde başlayacak yeni av sezonu öncesinde Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi bünyesindeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi.

Faroz Balıkçı Barınaklarında düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Ahmet Kaya, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Trabzon’a 41 proje vaadinde bulunduğunu hatırlatarak bu vaatleri adım adım gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bu 41 projeden birinin de geçimini balıkçılıkla sağlayan esnaflara destek vermek olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Bu destekler, tekne bakımı, ekipman bakımı, ağ tamiri, tiner, boya, astar gibi balıkçılıkta kullanılan malzemelerle ilgili desteklerdi. Gücümüz yettiğince, imkanlarımız ölçüsünde balıkçı esnafımıza destekleyelim istemiştik. Bugün, verdiğimiz o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.1 Eylül’de balık sezonumuz açılacak, inşallah hep birlikte güzel bir sezon geçireceğiz. Sizler güzel işler yapacaksınız, bizim de sizlere verdiğimiz katkılarla, bir nebze olsun Trabzon insanı belki biraz daha ucuza, taze balık yiyecek. Bunu bir nebze sağlayabilirsek, hepimiz bundan bahtiyar olacağız” dedi.

Karadeniz Sahil Yolunun yapılması ve sonrasındaki süreçte Karadeniz kıyılarının doğal yapısının bozulduğunu ve balıkların, deniz canlılarının yaşam alanlarının yok edildiğini kaydeden Başkan Kaya, çocukluk yıllarındaki bolluk bereketi hatırlatarak örnek vererek şöyle konuştu:

“Benim çocukluğumda Karadeniz’den bin bir çeşit balık çıkar, bolluk bereket fışkırırdı. Tekneler taşıyamazdı. O kadar balık nereye gitti? Bizim akılsızlığımızın, yöneticilerimizin basiretsizliğinin ve yaptığı hataların sonucu olarak, o bin yıllarda oluşan güzelim kıyıları, koyları, balıkların üreme ve yaşam alanlarını dolgularla mahvettik. O balıklar da bizim kıyılarımızı terk ettiler. Karadeniz’i göl olarak düşünün, Karadaniz’e kıyısı olan 6 ülkeye bakın, Romanya’nın kıyılarından balık fışkırıyor, Bulgaristan’dan, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan, Rusya’dan öyle Bizim Karadeniz kıyılarında balık kalmadı! Niye kalmadı? Sen balıkların üreme alanlarını, yaşam alanlarını, çoğalma alanlarını o kıyı dolgularıyla yok edersen, balıklar buraları terk ederler. Kalanlarla da sizler evlerinizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. O ülkelere gittim, gördüm. Kıyıları yok etmemişler, yolu denizin kenarından değil de içeriden geçirmişler. Ama biz, sanki yolu geçirecek başka alan yokmuş gibi geldik balıkların yaşam alanlarını yok ettik! Yetmedi, şimdi bir dolgu sahası yaptık, bulduğumuz taşı, toprağı, çamuru, inşaat atığını, tarım toprağını denize döküyoruz! Denizdeki canlıları da balık popülasyonunu da mahvettik. Bin bir çeşit balık çıkardı Karadeniz’den şimdi çeşit çok azaldı. Mezgit, istavrit, hamsi, palamut ve yanında birkaç çeşit daha balık sayabiliriz. Ne oldu bu kadar balık çeşidine? İşte akılsızlığın bedelidir bu sonuç.”

Başkan Kaya, konuşmalardan sonra balıkçı esnafına epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner ile bere dağıtımında bulundu, ardından balıkçı teknelerine binerek denize açıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Konya’daki trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

2024-08-30 16:45 - Gündem

Jandarmadan kenevir operasyonu

2024-08-26 16:11 - Gündem

Düğün yolu faciaya dönüştü: 20’ye yakın kişi yaralandı

2024-08-25 14:37 - Gündem

Trabzon’da sokak ortasında silahlı kavga: 1 yaralı

2024-08-28 14:43 - Gündem

Arkadaşını bacağından vurup kaçan şahsı polis kıskıvrak yakaladı

2024-08-26 17:51 - Gündem

Ankara’da Toptancı Hali’nde silahlı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-26 12:43 - Gündem

Çocuklar pediatrik rehabilitasyon ile sağlıklı bir geleceğe adım atıyor

2024-08-27 17:10 - Yaşam

Samsun’da 3 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı kaza yerine yakın yine kaza: 6 yaralı

2024-08-25 13:16 - Gündem

İlhan Palut: “Çok kötü bir akşam yaşadık”

2024-08-26 01:06 - Spor

Çarşamba’da sağanak

2024-08-25 16:08 - Gündem

İlgili Haberler

Galericiler: "Araç piyasası faiz oranlarının düşmesini bekliyor"

11:50 - Ekonomi

Trabzon’da yabancı turist sayısında düşüş turizm tesisi sayısında artış

09:07 - Ekonomi

Firmaların iş süreçleri yapay zeka destekli yazılımla planlanıyor

08:03 - Ekonomi

Milletvekili Toy: “ Geminbeli korkulu rüya olmaktan çıkacak”

18:21 - Ekonomi

Muş: “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"

16:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Aracıyla defalarca çarparak eğlence mekanının camını çerçevesini indirdi

14:38 - Gündem

Samsun’da 146 gram metamfetamin ele geçirildi

14:30 - Gündem

5 ayrı suçtan aranan ve 12 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

14:23 - Gündem

Samsun’da uyuşturucuyla yakalanan 2 kişi gözaltına alındı

14:17 - Gündem

Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor

14:17 - Gündem