?>

BİZİMKİSİ VAADLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ EYÜP EROĞLU SÖZÜ

Gündem - 6 yıl önce

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gazetecilerle bir araya geldi.

Eroğlu, “Değerli hemşehrilerim ben geçen 5 yıllık süreçte vaadlerini gerçekleştiren Belediye Başkanı olarak huzurunuzdayım.Eyüp Eroğlu olarak 61 proje sözü verdim.91 proje yaptım.Bundan sonra da Tokat’ta yapılacak proje sözlerimin gerçekleşeceğini bilen Tokatlı hemşehrilerimin huzurundayım.” dedi

TOKAT’TA AYRIM YAPMADAN HİZMET ETTİM

Geçen 5 yılda yaptıkları çalışmaları özetleyen Başkan Eroğlu; “Biz vatandaşlarımızla birlikte başardık. Onların desteği ile bir dönemi güzel çalışmalar yaparak geride bırakıyoruz. İnşallah bundan sonra da birlikte başarmaya devam edeceğiz. 61 proje dedik 91 proje yaptık. Sadece yatırıma tam 350 milyonluk para ayırdık. Nüfusta, istihdamda, yeni iş yeri açılışlarında, yeni işçilerin çalışması anlamında, konut yapımında şehrimiz hep ileriye gitti. Hep devamlı büyüyen ve gelişen bir şehir olduk. Yıllardan beri konuşulan başta meydan projesi olmak üzere, kapalı pazar yeri gibi, çöp alanı rehabilitasyonu gibi, Yeşilırmak’ın güzelleştirilmesi gibi bunlara benzer pek çok proje ile şehrin gereksinimlerine göre, şehre vizyon katacak işler yaptık. Bunları yaparken de alt yapıyı da unutmadık. Alt yapı ilgili de çok ciddi çalışmalar yaptık. Trafik konusunda akıllı trafik sistemleriyle bugün yüzde 30’lara varan bir iyileşme yakaladık. 3 tane otopark yaptık. İnşallah bundan sonra da trafiğe çözüm anlamında birçok çalışmayı dataya koyacağız” dedi.

 

HER EVİN OYUNA TALİBİM

Başkan Eroğlu, yeni dönem için her Tokatlının oyuna talip olduğunu belirterek; “Ben Tokat’ta her hanelerdeki oylara talibim. Her hanede, her insanın oyuna talebiz. Tabi bu çalışmaya, nasibe ve gayrete bağlıdır. Ama biz Tokat’ın bütün oylarına talibiz.  Biz herkese eşit bir mesafedeyiz. Hamd olsun bugün 5 yıllık bir yürüyüşümüz var. İnsanlar çalışmalarımızı gördü, değerlendirdi. İnsani ilişkilerimiz belli bir boyuta geldi. Geçirdiğimiz bu 5 yıl önümüzdeki döneme bir referans olacak. Bunun için biz herkese eşit davrandık diyoruz. Hizmetimizi adil bir şekilde yaptık. Bundan sonra da böyle olacak. Biz herkesi kucaklamaya devam edeceğiz inşallah. Gelişen, çehresi değişen ve büyüyen şehrimizin 5 yılda kat ettiği mesafenin daha da artması için biz yola çıkmaya hazırız. İnanıyorum ki bu noktada değerli Tokatlı hemşerilerimiz de gerekli desteği bize verecek. Biz en yüksek oyanını almak için çalışacağız. İnşallah Tokat’a yeniden hizmet edebilmek için yollara koyulup aşkla, şevkle, heyecanla, gece gündüz demeden, yaz kış demeden çalıştık. Bundan sonra da inşallah yolumuza hep beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM EN ÖNEMLİ MADDEMİZ

Başkan Eroğlu yeni dönemde ağırlık verecekleri çalışmaları da şu sözlerle özetledi; “Yeni dönemde kentsel dönüşüm, şehirleşme ve imar çalışmalarının yanı sıra istihdam ve ekonomi anlamında ciddi çalışmalarımız olacak. Daha sonra ise geçmişin ihyası dediğimiz kadim şehrimizin tarihi özelliğinitaya çıkarmak için çalışacağız. Gayret bizden destek sizden diyoruz”

Şehirlere ayrılan bütçelerin artışında belediye başkanlarının etkisi olduğunu söyleyen Eroğlu, “her belediye ye devletten nüfus başına para geliyor. Bizim şehrimizde yüzde 50-51 civarında birana sahip. Geri kalan yüzde 50 ise belediyenin öz kaynaklarıdır. Biz ilk göreve geldiğimiz 2014 yılının sonunda, bütçemiz 88 milyondu, şuanda ise 160 milyon civarında bir bütçemiz var. Ortalama iki katına çıkmış durumda bütçemiz. Yeterli değil daha fazla olacak ki daha iyi hizmet verelim. Bütçe ne kadar çok olursa hizmet o kadar fazla olur.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TOPLU YAPACAĞIZ”

Kentsel dönüşümün yeni dönemde mahalle bazlı olarak yapmayı planlıyoruz diyen Eroğlu, “bu güne kadar Tokat’ta yapılan kentsel dönüşümler yıkılıp yerine yapılması şeklinde oldu. Mevcut binalar yıkılıp toplu bir kentsel dönüşüm yapılmadı. Biz böyle olmasın diyoruz ve olmayacak. Biz belediye olarak toplu şekilde kentsel dönüşüm yaparak yolları geniş, park alanları, sosyal donatı alanları olan bir hale büründürmek istiyoruz. Ama bu işi yaparken de çok katlı binaları tercih etmemeyi düşünüyoruz. Binaların yüksekliği 7 katı geçmeyecek şekilde dizayn etmeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde ve yapılaşmada yüksek kat konusu benimde yeniden değerlendirmem gereken bir konu. Önümüzdeki yeni dönemde de bu konuyu değerlendirmeyi düşünüyoruz.

 

“MUHTARLARA GÖREV VERİLMELİ”

Eroğlu, “Şehrimizde yapılan taşınmanın yüzde 60’ını muhtarlar köylere götürdüğünü düşünüyorum. Muhtarları bu işin içine dahil etmek lazım. Birisi ikametini değiştirdiği zaman nüfus müdürlüğü tek taraflı beyan ile değişikliği yapıyor. Bence muhtarlardan da bir görüş almak lazım. Bu ikamet taşıma işi muhtarlara takip etmeleri için görev verilirse çözülür. Bir kişinin şehrimize 1 yılda 800 lira getirisi var. Aylık 1 kişi için 60 lira para geliyor.

 

AYAĞI YERE BASAN UFUK AÇICI PROJELERİMİZ VAR

Yeni dönemde yapacakları projeler hakkında da açıklamalarda bulunan başkan Eroğlu, şehrin iki ayrı bölgesinde vatandaşların düğün ve nişanlarını yapabilmeleri için Mahlle Sosyal Tesisleri yapacaklarını söyledi.

Eroğlu, “Yer altı çarşısı ile ilgili yeni bir projemiz var. Yeraltı Çarşısı’nı yeni dönemde yapacağımız proje ile komple yenileyeceğiz. Yeni dönemde yapacağımız bir başka projemizde; Ali Paşa Camiinden itibarenadaki dükkanların rehabilitasyonu ve çevresinin düzeltilmesi konusunda çalışma yapacağız. Oradaki dükkanların içini ve dışını tarihe uygun yapalım istiyoruz.

Bir başka yeni dönemde yapacağımız projemizde, Sulusokak bölgemizde ve Çay Mahallesi tarafında 3-4 mahalleyi kapsayacak olan Mahalle Sosyal Tesisleri yapacağız. Bizimde bu iki alanda yapacağımız projemiz dahilinde sosyal tesisin içerisinde mahalle sakinlerimizin ücretsiz bir şekilde düğünlerini yapabileceği alanlar oluşturacağız. Belirli bir geliri olan ailelerimize bu mekanlardan faydalandıracağız. Bunun yanında sosyal tesisin içerisinde spsalonları yapacağız. Kadınların hanımellerinde fitness salonları var. Ama erkeklerin yok.  Yapacağımız bu iki tesissin içerisinde böyle alanlar oluşturup halkımızın hizmetine sunacağız.

“AÇILIŞLARA CUMHURBAŞKANIMIZI BEKLİYORUZ”

Biten projelerin açılışlarını Mart ayı içerisinde yapacaklarını belirten Eroğlu, “Bizim açmayı düşündüğümüz 5 tane bitmiş projemiz var. Kanal Tokat, Meydan, Şehir Müzesi, Kapalı Pazaryeri ve El Sanatları Merkezi olmak üzere 5 tane biten projemizin açılışını Mart ayında yapmayı düşünüyoruz. Şehir müzesine Kültür Bakanı yada Milli Eğitim Bakanını getirmeyi düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanımızla görüştük Şubat ayı içerisinde gelebilirim dedi. Şubat ayında Milli eğitim Bakanımızla Şehir Müzesini açabiliriz. 3 tanede seçim irtibat büromuzda açılış yapacağız. Tokat yavaş yavaş seçim havasına girecek. Tokat’ta 30 tane seçim irtibat bürosu olacak ama 6 tanesi açık kalacak. Bu 6 tanesinin de 3’ünde açılış yapacağız. Bunları Şubat ayı içerisinde yapacağız. Bir başka merkezde vakıfların onardığı tarihi mekanların açılışı konusu var. Cumhurbaşkanımızın gelme ihtimali var. Bizim açacağımız yerleri de cumhurbaşkanımızın gelişine denk getirip açabiliriz.”

 

CUMHUR İTTİFAKINA HALELLİK GETİRİLMESİNE MÜSADE ETMEM

Şahsım adına söylüyorum benim kırmızı çizgilerimden bir tanesi de Cumhur ittifakıdır. Bizim için önemli olan bir şey varsa oda Cumhur İttifakıdır. Bizde asla Cumhur ittifakının aleyhine halel getirecek bir şeye imza atmadık atmayız. Bir tane dahi bulamazsınız. Biz bunlara girmeyiz girmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız. Biz yapacağımız çalışmalara, yaptığımız ve yapmayı düşündüğümüz Tokat ufkunutaya koymuş olacağız. Ben böyle yola devam ediyorum. Böylede devam edeceğim. Cumhur ittifakını bu ülkenin geleceği olarak görüyorum. 15 Temmuz’daki ruhun temel taşları cumhur ittifakının iki lideriydi. Cumhur ittifakı önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin de teminatıdır.

 

“MECLİSTE YENİLENME YAPACAĞIZ”

Meclis üyelerinde yenilenme yapacaklarını söyleyen Eroğlu, “Yenilenme Ak Partinin en önemli düsturudur. Bizimde şuanda meclis yapımızda toplam 31 üyemiz var. 21 Ak Parti, 10 MHP’nin meclis üyesi var. Bizde haliyle yenilenme yapacağız. Bizde bu 21 arkadaşımızla devam etmek isteriz. Ama bu bir süreç olduğu için mecburen bizimde yenilenmemiz lazım. Yüzde 40 civarında kalma, yüzde 60 civarında ise yenilenmeyi öngörüyoruz. Teşkilatımızla ve vekillerimizle istişare halindeyiz. Önümüzdeki 10 gün içerisinde bunu da netleştirmiş oluruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

GÜREL SÜRÜCܒNÜN “DENİZ VE SU SÖZLÜĞܔ YAYIMLANDI

2019-01-29 16:48 - Gündem

“OBEZİTE CERRAHİ YAŞA BAĞLI OLARAK ORTALAMA 10 YIL YAŞAM SÜRESİNİ UZATIR”

2019-01-28 14:10 - Gündem

TOKAT’A 350 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

2019-01-28 14:18 - Gündem

ŞAHİN, 2018 YILI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

2019-01-28 14:16 - Gündem

İKİNCİ EL ARAÇ ALIMINDA EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLU OLUYOR

2019-01-28 14:08 - Gündem

İŞE GİRMEK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDULAR

2019-01-28 17:07 - Gündem

EĞİTİM TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2019-01-28 14:07 - Gündem

BİZİMKİSİ VAADLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ EYÜP EROĞLU SÖZÜ

2019-02-04 10:57 - Gündem

TURHALLILARA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYACAĞIM

2019-01-28 12:39 - Gündem

SOSYAL DESTEK TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2019-01-28 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

İHA muhabiri Burak Can Ekizoğlu’nun mutlu günü

11:05 - Gündem

Bayburt Barosu Başkanlığına Avukat Yılmaz seçildi

11:39 - Gündem

Sivas’ın saklı cenneti Değirmenaltı Şelalesi’nde sonbahar sessizliği

11:41 - Gündem

Doğal Yaşam Merkezi’nde 5 yılda 8 bin 951 çocuk ata bindi

11:48 - Gündem

İş insanı Serdar Özyurt özel davetle Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Kimse ne yaptığını anlamadı, yürekler ağızlara geldi

11:55 - Gündem

Konya’da kamyonetle hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

10:42 - Gündem

Soyguncuların silahının tutukluk yapması kuyumcuyu ölümden kurtardı

10:11 - Gündem

Mide ve bağırsağından uyuşturucu çıktı

10:08 - Gündem

Karabük’te motosikletler çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

00:42 - Gündem