“Çocuklarımızın Geleceği Yolun Yapılmasına Bağlı”

Gündem - 4 yıl önce

Ünye-Niksar yolunun, bölgesi için önemine dikkat çeken Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, “Bölgemizin ve çocuklarımızın geleceği bu yolun yapılmasına bağlı” dedi.

 

Başkan Özcan; yolun mutlaka yapılacağını ifade ederek; “Proje hazır, yolun yatırım programına alınması için irade gerekiyor. Bu anlamda ısrar ve takibimizi sürekli canlı tutmalıyız” diyerek, siyasetçiler, STK`lar hep birlikte işin arkasında olunması gerektiğini söyledi. Ünye-Niksar yolu, Niksar ve bölgesi için hayati derecede önemli. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Oney Flaş FM`de Cuma günleri yayınlanan Haftanın Yorumu programında; “Bölgemizin ve çocuklarımızın geleceği bu yola bağlı” diyerek kendileri için yolun önemine dikkat çekti. Oney Flaş FM`de Haftanın Yorumu programında gazeteciler Musa Özgür Kıroğlu, Ali Öztürk ve Hakan Korkmaz`ın soruların yanıtlayan Özdilek Özcan, 20-25 yıldır yol ile ilgili çok yoğun mücadeleler verildiğini, kendi Belediye Başkanlığı döneminde Ünye, Akkuş, Niksar Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarıyla 2018 yılında ve 2019 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ile görüşerek yolun proje çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, “Proje hazır, yatırım programına alınması ve yapım ihalesi için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Ulaşım Bakanlığına sunuldu” dedi.

 

Niksar Belediye Başkanı programda yol ile ilgili şunları dile getirdi;

 

Yüksek standarda haiz, maliyetli bir yol

 

Bu yol, bölünmüş yol olarak yüksek standarda haiz yol olacak. Güzergah üzerinde 20`nin üzerinde viyadük, en az 6 tane tünel bulunuyor. Yolun projesi bile yüksek mühendislik gerektiriyor. Proje süreci tamam. Bu bile işin çok önemli bir safhasının bittiğini gösteriyor. Sıra yatırım programına alınmasında. Tabi yatırımın bir maliyeti var, yüksek bir maliyet bu. 2019`da bize verilen bilgide maliyet 3 milyar olarak ifade edilmişti. Bugünkü hesapla 4 milyarı aşar. Şu anda Karayolları Bölge 7. Müdürlüğümüz, Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın önüne bu işin yapılması ile ilgili dosyayı koyacak noktaya geldiler. Geldiğimiz noktada iş sadece iradeye kaldı. Yani yatırım programına alınması talimatına kaldı. Ayrıca Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, yolun yatırıma alınmasını da teklif etmiş durumda.

 

Yolun yapılmasını engelleyenler mi var?

 

Yolun bu kadar zamandır yapılmamasının tabi ki bazı engelleri ve engelleyicileri olabilir. Bazı lobiler devreye girmiş olabilir, ama bugün bu lobiler ve lobi faaliyetleri etkin olamıyor. Çünkü buna itibar eden Bakan ve siyasetçi anlayışı artık geride kaldı. Son 10 yılı ifade edecek olursak ülke olarak ard arda badirelerden geçiyoruz. Bunların yarattığı olumsuz hava ve ekonomideki tahribatları tabi ki yatırımlara olumsuz etki ediyor. 2020 yılında her şey çok güzel olacak, dedik. Ama Elazığ depremini yaşadık. Ardından tüm dünyayı derinden sarsan Korona pandemisi ile karşı karşıyayız.

 

Bu yol normal karayolu değildir

 

Bu yol sadece Tokat`ı Ordu`ya, Niksar`ı Ünye`ye bağlayan bir yol değildir. Karadeniz`den Akdeniz`e inen en kısa güzergahtır. İki denize de ulaşım en kısa sürede bu güzergah üzerinden mümkündür. Ayrıca bu yol ulusal bir yoldur. Ulusal stratejide yer almış, bu anlamda önem arz eden bir yoldur. Ayrıca ekonomiye, turizme katkısını anlatmaya gerek yok. Çünkü bunu herkes biliyor.

 

Bu çalışma uzun soluklu bir çalışmadır

 

6 yıllık Belediye Başkanlığım dönemimi ifade edecek olursam, Ordu bölgesindeki belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, Tokat bölgesi belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle defaatle bürokratlar nezdinde ve Cumhurbaşkanımız nezdinde konuyu görüştük. Ordu ve Tokat Milletvekillerimiz bu konuyu en son Ulaştırma Bakanımızla görüştü. Bu çalışma uzun solukludur. Bir kere söylemekle, `iş tamamdır, olacak` diyemeyiz. Buradaki birinci kural takip ve ısrar.Takip edeceğiz, ısrar edeceğiz, konunun güncelliğini, önemini sürekli ifade edeceğiz, canlı tutacağız. Bunun başka bir yolu olduğunu düşünmüyorum.

 

Başkanlığım döneminde tek bu yol yapılsın yeter

 

Ben Niksar Belediye Başkanıyım. Şehrime hizmet etmekle yükümlüyüm. Niksar`ın her konusu, her sorunu beni ilgilendiriyor. Bunları çözmek gibi bir görevim var. Bu anlamda yapacağım icraatlar tabi ki çok önem arz ediyor. Ama Ünye-Niksar yolu bunların hepsinden çok daha önemli. Bu yolu, görev sürem içerisinde yaptırmış olsak, ben Belediye Başkanı olarak başka hiç bir şey yapmasam bile derim ki, “Bu yol yapıldı ya, tamam.”

 

Biz, bu yol ve Ünye Limanı ile kazanacak, gelişeceğiz

 

Genel Başkan Vekilimiz, değerli büyüğümüz Numan Kurtulmuş Bey Orduludur, Ünyelidir. Numan Bey, bizim bölgemizin de eniştesidir. Ünye Limanını ilk söyleyen bizzat Sayın Genel Başkan Vekilimiz Numan Bey`dir. Biz Ünye Portu çok önemsiyoruz. Eğer Ünye`ye uluslararası yükleme-boşaltma yapan bir liman olursa biz Niksar ve Tokat olarak bütün ürünlerimiziaya getireceğiz. Ama nasıl? Sadece liman değil yol da yapıldığı takdirde bu mümkün olacak. Standardı yüksek yol sayesinde en kısa sürede limana ulaşacağız. Ürünlerimizi limandan Karadeniz pazarına, Türki Cumhuriyetlere ve Rusya pazarına yükleyeceğiz. Kısacası, bizim geleceğimiz bu yolda yatıyor. Çünkü benim çiftçim, insanım bu yolla limana ulaşacak, ürününü değerlendirecek, kazanacak. Hayvancılıkla uğraşan besicilerim kazanacak. Sanayicim kazanacak. Bölgemiz gelişecek, zenginleşecek.

 

Ünye bizim kardeş şehrimiz

 

Ünye bizim kardeş şehrimiz, tarihten gelen bağlarımız var. Akrabalıklar kurmuşuz. Bizim insanımız Akdeniz ve Ege sahillerine çok uzak olduğu için hafta sonları Cuma günü çoluk çocuğunu alır, gider Ünye`ye hafta sonunuada geçirir. Pazar akşamı döner. Ama mevcut yolda yapılan yolculuğun zorluğunu herkes biliyor. Dinlenmeye gideriz, ama maalesef yol yorgunu olarak geri döneriz.

 

Bölgemizin ve çocuklarımızın geleceği bu yola bağlı

 

Biz, sivil toplum örgütlerimiz ki bunun başında esnaf odalarımız, Ticaret ve Sanayi odalarımız, ilgili tüm STK`lar, Kent Konseyleri, sendikalar, belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve milletvekilleri sonuna kadar bu işi ısrarla istemeye devam edeceğiz. Israrla bu işi takip edeceğiz. Sürekli hatırlatacağız gündemde canlı tutacağız. Ve bu işten asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizim bölgemizin ve çocuklarımızın geleceği bu yolun yapılmasına bağlı.”

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Üngör: Yaşasın Kadınlar, Yaşasın Mücadelimiz”

2020-06-11 17:43 - Gündem

Hedef, Tokat’taki 30 Bin Arı Kovanını 3 yılda 150 Bine Çıkarmak

2020-06-14 15:06 - Gündem

Kocaeli Tokatlılar Derneği’nden Kocaeli valisine anlamlı uğurlama

2020-06-14 15:07 - Gündem

-İki ilde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

2020-06-16 17:14 - Gündem

Dedeman Tokat Misafir Kabulüne Başladı

2020-06-16 17:16 - Gündem

Niksar’da tarihi eser operasyonu: 4 kişi yakalandı

2020-06-16 17:14 - Gündem

“Çocuklarımızın Geleceği Yolun Yapılmasına Bağlı”

2020-06-18 17:32 - Gündem

Başkan Eroğlu: Altyapıda Müjdelerimize Devam Ediyoruz

2020-06-16 17:15 - Gündem

“Mesleki Birliğimizi Savunmak Mesleğimizi ve Kamu Yararını Savunmaktır”

2020-06-16 17:18 - Gündem

Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar’da Fitness ve Kondisyon Salonu Açılışına Katıldı

2020-06-18 17:31 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

21:29 - Gündem

Yozgat’ta papirüs kağıdı ve 124 sikke ele geçirildi

21:31 - Gündem

Kastamonu’da düşen yıldırım orman yangınlarına sebep oldu

21:37 - Gündem

Alevlere teslim olan 25 dönümlük arpa tarlası küle döndü

22:16 - Gündem

Kayseri’de dolu yağışı etkili oldu

22:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar saman balyaları ve ağaçları kül etti

22:45 - Gündem

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

22:38 - Gündem

Alevlere teslim olan 25 dönümlük arpa tarlası küle döndü

22:16 - Gündem

Kastamonu’da düşen yıldırım orman yangınlarına sebep oldu

21:37 - Gündem

Kastamonu’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

21:29 - Gündem