?>

EĞİTİM TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gündem - 6 yıl önce

Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Eğitim Tokat Projesi haftalık değerlendirme toplantısı Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapıldı.

 

Valilik Makamında gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Şube Müdürü Murat Ağar ve proje ekibi katıldı.

 

Toplantıda Eğitim Tokat Projesi kapsamında yürütülen Kitap Tokat Projesi, Tokat Öğretmen Akademisi Projesi, Bir Harf Bir İnsan Projesi, Çölyak Yaşam Projesi, Evde Eğitim Projesi, Çölyak Yaşam Projesi, Devlet Kahramanların Çocuklarına Sahip ÇıkıyProjesi, Parlayan Dişler Projesi, No-bezite Projesi, 3 Beyazın Dengeli Kullanımı Projesi, Gülümseyen Gözler Projesi, Daha İyi Duyuyorum Projesi, Ortopedik Taramalar Projesi, Tokat KodluyProjesi, Okullar Sanatla RenkleniyProjesi, Tokat Folklorunu YaşatıyProjesi, Tokat Toplum 5.0 Projesi, Köy Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz Projesi, Öğretmen Cevherle BuluşuyProjesi, Kültürüme Köprü Bilsem Projesi, Eğitim Bayrağı Ailemde Projesi, Dezavantajlı Çocuklarımıza Destek Projesi, Okul Aile Birlikte GüçleniyProjesi, Değerler Eğitimi Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar tek tek ele alındı.

 

Toplantıda öğrencilere dağıtılacak olan kitaplar ve defterler, kurulacak olan kodlama atölyeleri, evde eğitim gören 71 öğrenciye yapılan ziyaretler, okul koridorlarına yapılması planlanan bilim-teknik, kültür-edebiyat ve müzik-sanat-spalanlarında yapılacak görsel çalışmalar, okullarda yapılacak olan etkinlikler, şehit ve gazi çocuklarına her ay kitap gönderilmesi, çocuk evlerinde kalan çocuklar için her ay kitap gönderilmesi ve bu çocukların yönlendirileceği sanatsal faaliyetler, z kütüphane yapımı, çölyak hastaları öğrencilerin ihtiyaçları olan gıdaların temini, çocukların diş, göz, kulak vetopedik sağlık taramalarının yapılması konularında değerlendirilmelerde bulunulmasını müteakip kararlar alındı.

 

Vali Dr. Ozan Balcı, Eğitim Tokat Projesini önemsediğini belirterek, bu kapsamında yürütülen 22 projenin çok değerli olduğunu vurguladı.

 

EĞİTİM TOKAT PROJESİ

Valiliğimiz koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek amacı ile “Eğitim Tokat” üst başlığında 22 proje uygulanmaktadır.

 

KİTAP TOKAT

Kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak okullarımızı kitap yönünden zenginleştirmek için Z kütüphaneler; çocuklarımızı kitap ile buluşturmak için çocuk kütüphaneleri kurulmaktadır. Kitap okuma yarışmaları düzenlenerek, etkin çalışan öğretmenler teşvik edilmektedir.

 

BİR HARF BİR İNSAN

İlimizde ara sınıflarda öğrenim gören okuma- yazma bilmeyen öğrencilere okuma-yazma becerisi kazandırmak, okuma ve okuduğunu anlama becerileri yönünden yetersiz öğrencilerin okuma ve okuduğunu anlama becerilerini artırmak için il genelinde okuma yazma kursları açılmaktadır.

“ BİR HARF BİR İNSANI, BİR İNSAN DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR.”

 

KIRK KIZLAR PROJESİ

Tarih boyunca, hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, sevginin, fedakârlığın, üretkenliğin, duyarlılığın sembolü; eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızı Yaşayan Kırkızlar adlı kitaptan hareketle öğrencilerimizle buluşturuyonların yaşam öyküleri üzerinden hayata ve insanlığa ayna tutuyoruz.

 

TOPLUM 5.0

Endüstri 4.0 ı yakalamaya çalıştığımız dönemde Toplum 5.0 projesiyle toplum için teknoloji, teknolojiyi faydalı kullanma, güvenli internet, sosyal medyayı doğru kullanma, teknolojiyi kullanma konusunda öğrencilere rehber olabilme, çevre eğitimi ve doğal afetler konusunda bilinçlendirme faaliyetleri sürdürülmektedir.

 

TOKAT ÖĞRETMEN AKADEMESİ

Bakanlığımızın Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak için “Tokat Öğretmen Akademisi” projesi yürütülmektedir.

 

TOKAT KODLUYOR

“Hayal Et, Kodla, Üret, Paylaş”

Tokat ilindeki öğrencilerin kod yazma becerilerini artırarak yazılım geliştirmelerini sağlamak ve bu alanda kamu/özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip, yeni fikri değerler yaratan çıktılara dönüştüren, “ÜRETEN” bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda il ve ilçe merkezlerinde 24 kodlama atölyesi kurma çalışmalarımız devam etmektedir.

 

KÜLTÜRÜME KÖPRÜ BİLSEM

BİLSEM öğrencilerimizin Bilim ve Sanat Merkezi algılarının sadece akademik başarı odaklı olmaması BİLSEM’lerin aynı zamanda bir kültür köprüsü olduğunun hissettirilmesi için hazırlanmıştır. Bu proje ile BİLSEM öğrencilerimiz Tokat Kültürü’ne yönelik el sanatları, yemek, müzik, halk oyunları konusunda eğitimler almaktadırlar.

 

EVDE EĞİTİM

“Devletimiz evde eğitim alan özel öğrencilerine sahip çıkıyor” sloganıyla hayata geçirilen projede ise fiziksel, bilişsel, psikolojik vb nedenlerde evde eğitim almakta olan özel öğrencilerimizin eğitimtamlarını yeniden düzenlenerek, sosyalleşmelerini sağlamaktadır.

 

ÇÖLYAKLA YAŞAM PROJESİ

“Gluten Yok, Hayat Var” sloganıyla hayata geçirilen proje ile ilimizde eğitim öğretime devam eden Çölyak Hastası Öğrencilerimizin hayatlarına dokunularak ve ilimizde yaşayan insanlara yönelik “Çölyak Farkındalığı” çalışmaları yapılmaktadır.

 

DEVLET KAHRAMANLARIN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Şehit ve gazi çocuklarımızın eğitimtamında ve sosyal hayatlarında

çok yönlü desteklenmesi sağlanmaktadır.

 

KÖY ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

İlimiz köylerinde yaşayan, üstün yetenekli-üstün zekalı olan ancak maddi olarak dezavantajlı olup, bu sebeple bir takım fiziksel, sosyal, kültürel imkanlardan mahrum kalmış ilkokul öğrencilerine her türlü imkanı sağlanarak, maddi ve manevi yönden desteklenmektedir.

 

ÖĞRETMEN CEVHERLE BULUŞUYOR

Çeşitli sebeplerle imkanlardan mahrum kalmış ancak gerekli imkana ulaşması durumunda başarılı olacağı düşünülen üstün yetenekli-üstün zekalı öğrenciler maddi ve manevi yönden desteklenmektedir.

 

OKUL-AİLE BİRLİKTE GÜÇLENİYOR

Ailede çocuğa zaman ayırma, çocuğa sorumluluk bilinci kazandırma, çocuğun sorunlarıyla ilgilenme, sıcak bir ailetamı sağlama, örnek olma konularında faaliyetler yürütülerek öğrencilerin okul ve sosyal hayat başarılarını, velilerimizin okul ile olan ilişkilerini Geliştirilmektedir.

 

OKULLAR SANATLA RENKLENİYOR

Okul koroları, müzik sınıfları, enstrüman kursları ve benzeri yollarla öğrencilerimizin sanatsal yönlerinin gelişimi sağlanmaktadır.

 

EĞİTİM BAYRAĞI AİLEMDE

Hafta içi okullarımızda olan öğrencilerin hafta sonu aileleriyle kaliteli zaman geçirebilmeleri için eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir.

 

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARA DESTEK

Üstün yetenekli çocuklarımızın belirlenmesi ve gelişimlerine yönelik çok yönlü sağlanması için etkinlikler düzenlenmektedir.

 

YABANCI DİLLE İLGİLİ PROJE

Yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ilimiz genelinde okul/kurumlarda İngilizceye yönelik öğrenme yaklaşımları uygulanmaktadır.

 

FOLKLOR TOKAT

Okullardaki öğrencilerimizin ilimiz başta olmak üzere ülkemizdeki halk oyunlarının öğretilmesi değerlerimizin ve kültürümüzün yaşatılmaktadır.

 

UN, TUZ, ŞEKERİN DENGELİ KULLANIMI

İl genelindeki okul/kurumlarda özellikle anasınıfı, ilkokul vetaokullardaki öğrencilerimizin un, tuz, şeker kullanımları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi tarafından bilinçlendirme eğitimleri verilmektedir.

 

PARLAYAN DİŞLER TOKAT

Köy ve beldeler başta olmak üzere ilimiz genelindeki okulöncesi ve ilkokuldan başlayarak tüm öğrencilerin diş hastanelerinde teşhis ve tedavileri, ağız diş sağlığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

 

GÖZ KULAK ORTOPEDİK TARAMALAR

İlimiz genelinde öğrenim gören öğrencilerimizin göz, kulak sağlığı vetopedik açından taramaları, yönlendirme ve tedavileri yapılmaktadır.

 

NO-BEZİTE

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için dengeli beslenme, hareketli yaşam, obeziteye neden olan diğer faktörler açısından bilinçlenme çalışmaları sürdürülmektedir.

 

UN, TUZ, ŞEKERİN DENGELİ KULLANIMI

İl genelindeki okul/kurumlarda özellikle anasınıfı, ilkokul vetaokullardaki öğrencilerimizin un, tuz, şeker kullanımları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi tarafından bilinçlendirme eğitimleri verilmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

EĞİTİM TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2019-01-28 14:07 - Gündem

TURHALLILARA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYACAĞIM

2019-01-28 12:39 - Gündem

İlgili Haberler

Trafik kazasında Tofaş otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı

13:03 - Gündem

9 yaşında ekmeğinin peşinde

13:05 - Gündem

Lastikçide çıkan yangın korkutttu

13:11 - Gündem

Trafodan 800 kilogram bakır lama maddesi çaldılar

13:11 - Gündem

Taş plaklar teknolojiye meydan okuyor

13:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Trafik ışıklarında zincirleme kaza

13:39 - Gündem

Trafodan 800 kilogram bakır lama maddesi çaldılar

13:11 - Gündem

Lastikçide çıkan yangın korkutttu

13:11 - Gündem

Trafik kazasında Tofaş otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı

13:03 - Gündem

Eskişehir’de 75 bin dal kaçak makaron ve 140 bin adet sigara filtresi ele geçirildi

12:54 - Gündem