?>

“Esnafımızı Büyütelim ki TOKAT BÜYÜSÜN”

Gündem - 5 yıl önce

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı, Tokat Pazarcılar Dernek Başkanlığı ve Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğiganizesinde Çarşı Pazar İndirim Günleri başladı.

Tokat kapalı pazar yerinde yapılan programa, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz katıldı.

İndirim Günleri açılış programına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Programda Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kaya açılış konuşmasını yaptı. Başkan Kaya şunları söyledi; “Bu projeyi hayata geçirmekteki asıl amacımız yerli ve milli olan ürünlerimizin değer kazanması olmuştur. Tokat halkımızın ve esnafımızın da bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde alış veriş yapabilmesini arzu ettik. Çünkü esnafımız ve halkımız ne kadar güçlü olursa şehrimizin ekonomisi de o kadar güçlü olur. Çıktığımız bu yolda bize her zaman desteklerini sunan Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz”

“ESNAFIMIZI BÜYÜTELİM Kİ TOKAT BÜYÜSÜN”

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yaptığı konuşmada esnaflı mesleğinin öneminden bahsederek; “Çarşı pazar anlamında Tokat’ın ve esnaflarımızın daha iyi işler yapması, bundan da değerli Tokatlı hemşehrilerimizin istifade edebilmesi için bu çalışmayı çok önemsiyorum. Bu uygulamada emeği geçen oda ve birlik başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Burada asıl görev bizlere düşüyor. Esnaflarımız karlarından büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Hatta belki de hiç kar etmeden ürünlerini satıyorlar. Tokatlı hemşehrilerimiz daha ucuza yesin, daha ucuza giyinsin diye esnafımız bu fedakarlığı yapıyor. Bu çalışma da bunun için başlatıldı. Esnaf bir şehrin çok önemli bir değeridir. Esnaf güçlü olursa şehir güçlü olur. Esnaf daha iyi iş yaparsa şehir de bundan istifade eder. Bu nedenle her zaman özellikle yerel esnafımızı, yerel sanatkarımızı önemsemeli ve onların yanlarında durmalıyız. Biz her zaman böyle bir anlayışla bugüne kadar geldik. İnşallah inanıyorum ki Tokat halkımız da Tokat esnafımız da bu düsturla işlerini yapacaklardır. Özetle şunu söylemek istiyorum biz esnafımıza sahip çıkacağız. Biz yerelde üreteceğiz ve bu ürettiğimizi dışarılara satacağız. Aynı şekilde de yerelde tüketeceğiz.  Esnafımızı büyütelim ki Tokat büyüsün. Ben tekrar bu anlamlı çalışmada emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

“PAZARCININ TEZGAHINDA DURAN ÜRÜNÜ BAŞKA YERDEN ALIRSAK TOKAT KAN KAYBEDER”

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise konuşmasında; “Yaşadığımız kentlerin gelişmesi, büyümesi yerli ve milli ürünlerimizin tüketimine bağlıdır. Alışverişimizi yaparken, evimizin ihtiyaçlarını karşılarken yerli ürünleri ve esnafımızı tercih ettiğimiz zaman onların kazandığı para, helal kazançtan oluşacak yatırım mutlaka bu topraklarda kalacak. Bugün bu pazarda Tokat’ta üretilen ürünler, yine Tokat’ın topraklarına katkı sağlıyor. Bugün bu pazarda var olan yerli esnafın, köylünün, çiftçinin, pazarcının tezgahında olanı bir başka yerden aldığımız zaman bilesiniz ki Tokat kan kaybeder. Bunun yolu dayanışmaktan geçer. Esnaf kardeşlerimize de eski ahi geleneğimizde olduğu gibi dayanışmalarını tavsiye ediyorum. Bizler de çocuklarımıza helal rızkı buradan götüreceğiz. Ben yapılan bu çalışmayı çok kıymetli buluyorum. Emeği geçen oda başkanlarımıza, esnaflarımıza, pazarcı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Tokat halkımızı da buradan alışverişe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara pazar çantası ve karanfil dağıtıldı, ikramlar sunuldu.

Başkan Eroğlu, Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kaya ve Tokat Pazarcılar Dernek Başkanı Kadir Bozdemir ile birlikte pazar yerini gezdi. Pazar esnafıyla sohbet eden Başkan Eroğlu, alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Başkan Eroğlu gezisi sırasında vatandaşlara ve pazarcılara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

“Esnafımızı Büyütelim ki TOKAT BÜYÜSÜN”

2019-12-30 09:07 - Gündem

Yeşilyurt’ta Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

2019-12-23 10:59 - Gündem

ÜNİDOKAP DEVİR TESLİMİ YAPILDI

2019-12-23 11:02 - Gündem

Tarım Tokat ve Orman Tokat Projeleri Değerlendirildi

2019-12-23 11:02 - Gündem

KOSGEB Tokat Destek Projeleri Değerlendirildi

2019-12-23 11:00 - Gündem

İlgili Haberler

Tavanın üzerine yıkılmasıyla eşini kaybeden baba, kızına bakabilmek için yardım bekliyor

23:20 - Gündem

Jandarma 3 ilçeyi birbirine bağlayan yolda denetim yaptı

23:25 - Gündem

Türk mutfak kültürüne büyük katkı

19:19 - Gündem

Tarihine uygun hale getirilecek

19:26 - Gündem

Aracın tavanından uyuşturucu çıktı: 3 gözaltı

19:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Jandarma 3 ilçeyi birbirine bağlayan yolda denetim yaptı

23:25 - Gündem

TEM’de feci kaza: Tıra çarpan otomobil kağıt gibi ezildi, 2 kişi hayatını kaybetti

20:46 - Gündem

Artvin Hopaspor: 0 – Tokat Belediye Plevnespor: 0

20:13 - Spor

Aracın tavanından uyuşturucu çıktı: 3 gözaltı

19:56 - Gündem

Ordu’da kereste yüklü kamyon tıra arkadan çarptı: 1 yaralı

19:54 - Gündem