MÜLTECİ ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

Gündem - 3 yıl önce

 

“SAĞLIKLI OYUNCAĞIM ÇORAP BEBEĞİM PROJESİ” KAPSAMINDA MÜLTECİ ÇOCUKLARA ÇORAP BEBEK OYUNCAKLAR DAĞITILDI.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir hafta. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Engelliler Haftası etkinlikleri bu yıl evlerde gerçekleşiyor. UNHCR desteği ile Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Dernek üyeleri ve gönüllü mülteci gençler  “Sağlıklı Oyuncağım Çorap Bebeğim Projesi” kapsamında evlerini atölye yaptılar. Ürettikleri çorap bebekleri Mülteci gönüllülerle çocuklara bayram hediyesi olarak dağıttılar.

“SAĞLIKLI OYUNCAĞIM ÇORAP BEBEĞİM”

Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Fatma Dinçer, mülteci çocuklara bayram hediyesi olarak sağlıklı ve güvenilir oyuncak bebek hediyesi için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Dinçer, “Engellilik, bireyin yaşam aktivitelerini sınırlayıcı ve kısıtlayıcı zihinsel-fiziksel bozukluklardır. Aynı zamanda bireyin yeteneklerindeki ve gücündeki sınırlılık ve eksiklik durumudur. Engellilik, sadece bir sağlık sorunu değildir. Bir kişinin vücut özellikleri ile yaşadığı toplumun özellikleri arasındaki etkileşimi yansıtan karmaşık bir olgudur. Engelli insanların birçok hizmete erişimde engellerle karşı karşıya olduğu bilinmektedir. Engelli insanların da engelli olmayan insanlarla aynı ihtiyaçlara sahip olabileceği göz ardı edilmekte veya yok sayılmaktadır. Bu insanların da duygularının, isteklerinin, hayallerinin olduğu, normal insanlar kadar onların da eşit haklara sahip oldukları unutulmamalıdır.

Devlet politikaları ile engelliler her geçen gün yeni kazanımlar elde etti, mevcut koşullarda engellilerin eşit hak ve fırsatlardan yararlanabilmesi için sürdürülebilir  yeni çalışmalar yapılmaktadır . Bir engelli birey çevrenin ve mekânsal alanların fiziksel engelini kaldıramayıp okula erişip eğitim hizmeti alamıyorsa, engelliye uygun eğitim imkânları sağlanamıyorsa, kaldırımlar, toplu taşıma araçları, kamu kurum ve kuruluşlar engelliye uygun değilse, sağlık koşulları yeterli değil, engeline uygun istihdam olanağı sağlanamıyorsa engelliler için mücadele edecek ve alınacak daha çok yol vardır diyebiliriz. Toplumsal farkındalık seviyesinin artırılması için engellilerimizin daha fazla toplumun içinde yer alması, anaokulu seviyesinde engellilerle ilgili farkındalık yaratacak eğitim politikalarına yer verilmesi gerekli ve kaçınılmaz bir gerçeklik olmakla beraber engellilerimize de toplumu dönüştürmek için oldukça fazla görev düşmektedir. Atalarımızın dediği gibi damdan düşenin halinden damdan düşen anlar felsefesiyle, engellilerimizi daha fazla toplumda söz sahibi olarak görmek, kendi sorunlarını engelsiz vatandaşlarla yan yana anlatabileceği, aktarabileceğitamlar oluşturulabilmesine yönelik projelere ihtiyaç olduğu düşünülmektedir. Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği olarak yaptığımız tüm proje etkinlik ve çalışmalarımızı engelli dostlarımızla ve mülteci gönüllü gençlerimizle UNHCR desteği ile beraber yaptık.” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIN SEVİNCİ DÜNYADAKİ EN GÜZEL TABLO

Mülteci gençlere çoraptan bebekler hazırlayan engelli annesi Ayşegül Koç, “Çocuklara bebek yapmak bize terapi oluyor. Şura ve Büşra kızlarım büyük bir sevgi ve emekle çorap bebekleri yapıyor, tasarlıydikiyorlar. Mülteci ablaları Sedef ve Pervane göz burun ve diğer aksesuarlar dikiyorlar. Çocuklara dağıtmak bebekleri yapmaktan daha heyecanlı ve mutluluk verici. Çocukların bebeklere sarılmalarını görmek dünyadaki en güzel tablo” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

TOKAT FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİNİN INSPO BAŞARISI

2021-05-11 10:34 - Gündem

TOKAT’TA E-SPOR SEFERBERLİĞİ

2021-05-11 10:35 - Gündem

MÜLTECİ ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

2021-05-18 10:22 - Gündem

“TÜKETİRKEN TÜKENDİK” ETWİNNİNGPROJESİNE TOKAT DA KATILDI

2021-05-11 10:32 - Gündem

KÖYLERE KİTAP HEDİYESİ

2021-05-11 10:36 - Gündem

BAŞKAN İLKER BEKLER’DEN TURHAL BELEDİYESİ`NDE BİR İLK

2021-05-11 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

19:22 - Gündem

Fabrikada üzerine kütük düşen işçi hayatını kaybetti

19:27 - Gündem

Fındık bahçelerinde kahverengi kokarca artışı

19:35 - Gündem

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 kişi yakalandı

19:51 - Gündem

Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandı

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Karabük’te zincirleme kaza: 2’si ağır 4 yaralı

19:53 - Gündem

Şiddetli rüzgar evlerin çatılarını uçurdu

19:53 - Gündem

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 kişi yakalandı

19:51 - Gündem

Fabrikada üzerine kütük düşen işçi hayatını kaybetti

19:27 - Gündem

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

19:22 - Gündem