?>

TOKAT YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

Gündem - 4 yıl önce

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından kendilerine iletilen tavsiye kararları neticesinde okulların açılma tarihi hakkında alınan kararı duyurdu.

Bakan Ziya Selçuk, 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim öğretimin başlayacağını, 21 Eylül tarihinde ise yüz yüze eğitim öğretimin başlayacağını açıkladı. Ayrıca Bakan Selçuk, dileyen özel okulların ise uzaktan eğitim ile devam edeceğini söyledi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Küçükali, Tokat’ın yüz yüze ve uzaktan eğitime hazır olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali alınan tedbirler hakkında şunları söyledi; “Bu süreçte biz her türlü tedbiri alacağız. Çocuklarımızın daha risksiz, daha korumalı ve problemsiz bir şekilde okula başlamaları için Sayın Bakanımızın da talimatları doğrultusunda her türlü tedbirleri alıp inşallah 21 Eylül’de sorunsuz bir şekilde çocuklarımızı okulla buluşturmayı planlıyoruz. Hangi yaş gruplarının okula başlayacağı henüz belli değil. Ülke genelindeki vaka sayısına göre bilim kurulu bu kararı verecek. Belki de her ilin kendi özeline göre bir planlama yapılacak. Ama şu anda net bir bilgi yok. Tokat, pandemi sürecinde çocuklara eğitim vermeye hazır. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kimya laboratuvarı kurduk. Orada her türlü dezenfektan üretimi yapılıyor. Tüm okullara, tüm öğrencilerimize yetecek kadar dezenfektan üretiliyor. Tüm okullarımız zaten dezenfekte edildi. Hazır bir şekilde bekliyor. Yine aynı şekilde Mahperi Hatun Kız Meslek Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitümüzde de maske üretimleri devam ediyor. Okullar açıldığı gibi bu maskeler çocuklarımıza verilecek. Öğretmenlerimiz de hazırlıklarını yapıyor. Yani Tokat olarak bu sürece hazırlıklıyız”

VAKA SAYISINI SIFIRA İNDİRMEK İÇİN KAMPANYA

Okulların açılacağı tarihe kadar Tokat’ta vaka sayısını sıfıra indirmek için bir kampanya başlatacaklarını söyleyen Küçükali; “Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz okulların açılacağı tarih olan 21 Eylül tarihine kadar ilimizdeki vaka sayısını sıfıra indirmek. Tüm kurumlarımızı, tüm hemşerilerimizi bu işe dahil ederek böyle bir kampanya yapmayı planlıyoruz. Tedbirler alınarak geleceğimiz için, çocuklarımız için 21 Eylül’e kadar Tokat’ta vaka sayısını sıfıra indirip çocuklarımızın tamamının eğitime başlamasını sağlamak istiyoruz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM PLANLAMALARI

Küçükali, uzaktan ve yüz yüze eğitim konularında da öğretmenlerin her türlü hazırlığı yaptığını belirterek; “Uzaktan eğitim konusunda ise yine aynı şekilde devam edeceğiz. EBA üzerinden eğitimler verilecek. Ayrıca bizim kendi Eğitim Tokat televizyonumuz var. Biz bu süreç için önceden hazırlığımızı yaptık. Öğretmenlerimizi de tespit ettik. Şu anda çalışıyorlar, çekimler yapılıyor. Biz de çocuklarımıza Eğitim Tokat TV’den ulaşmaya devam edeceğiz. Hatta çektiğimiz dersleri video şeklinde çocuklarımıza whatsapptan ulaştırmayı da planlıyoruz. Ödevlendirmeleri yapacak olan öğretmenlerimiz yine aynı şekilde çocuklarımıza birebir ulaşarak etkileşimli bir şekilde görevlerini yapacaklar. En iyi şekilde uzaktan eğitim sürecini de bu şekilde yürüteceğiz. Ayrıca özel okullar da 17 Ağustos’ta uzaktan eğitim yöntemi ile eğitime başlayacaklar. İsteyen özel okullar bu tarih itibari ile eğitime başlayacak.  Yüz yüze eğitime geçildiği takdirde farklı uygulamalar değerlendiriliyor. Okula gitme gününü azaltma, teneffüs saatlerini artırıp ders saatlerini azaltma, sınıf bölme gibi planlamalar yapılıyor. Bu planlamalar ya Türkiye genelindeki vaka sayısına bakılarak genel bir şekilde uygulanacak ya da illerdeki vaka sayısına bakılarak il özelinde uygulanacak. Şu anda net bir şey yok. Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda şekillenecek bu süreç.

46 OKUL YIKILIP YENİDEN YAPILACAK, 26 OKUL GÜÇLENDİRİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali son olarak Tokat’ta yıkılıp yeniden yapılacak ve güçlendirilecek okulların sayısı hakkında bilgiler verdi.

46 okulun yıkılıp yeniden yapılacağını ve 26 okulun güçlendirileceğini kaydeden Küçükali; “Tokat’ta ilk etapta 46 tane okulumuzu yıkıp yenileyeceğiz. Bu Tokat için müthiş bir sayı. 26 okulumuzu da güçlendireceğiz. Onların da projeleri yapılıyşu anda.  Depreme dayanıksız olan bütün binaları yenileyip uzun yıllar Tokat’ın fiziki ihtiyacını gidermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Başçiftlik`te Sağlık için, Hepimiz İçin Denetimi Yapıldı

2020-08-07 18:08 - Gündem

Cibutili İşadamları Tokat ve Almus’ta

2020-08-12 17:49 - Gündem

Turhal`da Kovid-19 tedbirleri denetimi

2020-08-07 18:09 - Gündem

Reşadiye’de bir köy ile bir apartman karantinaya alındı

2020-08-07 18:08 - Gündem

“COVİD-19 salgınından  en fazla mağdur olan esnafımız kahvehane işletmecileridir”

2020-08-13 19:11 - Gündem

Kene avcısı  bin keklik ve sülün doğaya salındı

2020-08-09 16:23 - Gündem

Tokat İhracatını En Çok Artıran İlk 10 İl Arasında

2020-08-12 17:52 - Gündem

Rektör Bünyamin Şahin’in acı günü

2020-08-07 18:10 - Gündem

TOKAT YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

2020-08-13 19:12 - Gündem

KÖYDES Toplantısı Yapıldı

2020-08-07 18:08 - Gündem

İlgili Haberler

Bir meslek daha tarihe karışıyor: Son kalaylar

09:56 - Gündem

Turizmde yetenek avcılığı

10:04 - Gündem

Kültürel mirasın korunması adına imzalar atıldı

10:07 - Gündem

Kontrolden çıkan tanker marketin önünde durabildi: O anlar kamerada

10:16 - Gündem

Eskişehir’de 42 mahallede eş zamanlı çiftçi toplantısı yapıldı

10:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Konya’da apartmanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

10:59 - Gündem

8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan hırsız yakalandı

10:37 - Gündem

Kontrolden çıkan tanker marketin önünde durabildi: O anlar kamerada

10:16 - Gündem

Kazada yaralanan Cafer öğretmen hayatını kaybetti

09:55 - Gündem

Halk otobüsü fazla yolcu alınca dengesi bozulup devrilme tehlikesi geçirdi

09:37 - Gündem