?>

“TÜRKİYE ÇOK ÇETİN BİR SINAV VERDİ”

Gündem - 4 yıl önce

 

Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, süper güç denilen ve dünyayı yöneten ülkelerin korona virüs karşısında diz çöktüğünü söyleyerek, Türkiye alt yapısıyla, şehir hastaneleriyle, güçlü sağlık kadrolarıyla bu süreçte çok çetin bir sınav vermiştir. Vermeye de devam ediydedi.

 

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ile birlikte bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için 6 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinde karayoluyla Tokat’a geldi. 28. Dönem TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay, torunu Ali Köylübay, Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve vatandaşlar tarafından Kaya Çakır Anaokulu’nda karşılandı. “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında Tokat’a kazandırılan Kaya Çakır Kızılay Özel Eğitim Anaokulu’nun açılış töreni gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım genel siyasetten ve dünyayı etkisi altına alan pandemiden bahsetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var önderliğinde çok güzel hizmetler yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “Memleketimizin doğusunu batısıyla, kuzeyini güneyi ile birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Ama bir şeye çok dikkat ettik. Dedik ki, `Yolları böleriz, Türkiye`yi böldürtmeyiz`. Bir yandan ülkemizin gelişmesi, kalkınması, milletimizin refahı için çalışırken, diğer yandan vesayet odaklarına karşı amansız bir mücadele verdik. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde bir çok vasiyet girişimine şahit olduk. En son 15 Temmuz alçak hain darbe girişiminde Tokat kendine yakışanı yaptı. Bayrağına sahip çıktı. Ezanına sahip çıktı. Cumhurbaşkanı`na sahip çıktı. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunları torunlara bırakmadık. Asla da bırakmayacağız.  Bu vesile ile o gece hayatını kaybeden bütün şehitlerimize bir kez daha Allah`tan rahmet diliyorum dedi.

BİLİNMEZLİK EN KÖTÜ ŞEY

Konuşmasında korona virüs salgınına değinen Yıldırım, Türkiye’nin süreci iyi yönettiğini ifade ederek, “Hayatın akışını sağlayabildik. Bunu altyapı sayesinde yaptık. Eğer hazırlıksız olsaydık. Halimiz ne olacaktı? İşte dünyayı yöneten süper güç dediğimiz ülkelerin topu topu bütün dünyada yarım gramı geçmeyen bu mikrop karşısında nasıl diz çöktüklerini gördük. Amerika`sı, Avrupa`sı ama Türkiye alt yapısıyla, şehir hastaneleriyle, güçlü sağlık kadrolarıyla bu süreçte çok çetin bir sınav vermiştir. Vermeye devam ediyor. Tabii bu salgının ne zaman biteceği henüz belli değil. Hiç kimse bilmiyor. Bilinmezlik en kötü şeyidir. Her şeyi yönetebilirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. Onun için hepimize büyük sorumluluk düşüyor, tedbiri alacağız. Tedbiri alacağız tedbiri elden bırakmayacağız. Ama hayatı da durdurmayacağız, hayat devam ediyor. İnsanların ihtiyaçları var. İnsanların sorumlulukları var. Bunları yapmaya da devam edeceğiz, tedbirlerimizi de alacağız” dedi.

ONLAR KÜÇÜLÜRKEN BİZ BÜYÜDÜK

Koronavirüs pandemisinin dünyada ve Türkiye’de neleri etkilediğine değinen Yıldırım,  Pandemi döneminde Amerika dediğiniz ülkenin milli geliri yüzde 3,5 küçüldü. Avrupa Birliği yüzde 6,5 küçüldü. Türkiye yüzde 5 küçülecek dediler, 2020’yi 1,8 büyümeyle kapattık. Bu yılın ilk yarısını belki 5 üzerinde büyümeyle kapatacağız. Türkiye büyük ve imkanları geniş bir ülke, fırsatları geniş bir ülke. Ben inanıyorum ki bu pandemi süreci bize bambaşka fırsatlar sunacak. Türkiye`ye, ihracatımız artmaya devam diyor. Birçok yönden farklı farklı fırsatları da bu salgın bize sağlayacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

KAYA ÇAKIR KIZILAY ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU HAKKINDA BRİFİNG

Açılış sonrasında basına verilen bilgi notunda açılışı yapılan okul ile ilgili şı bilgiler yer aldı:

“Okulumuz Tokat İli, Merkez İlçesi, Güneşli Mahallesi, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 2546 ada no ve 5 parsel nolu sayılı taşınmaz üzerinde, bağışçı Park Konak Akaryakıt ve İnşaatlar Başkanı Yavuz ÇAKIR babası Kaya ÇAKIR adına yaptırmıştır.  

        Okulumuz müstakil ve bağımsız bir Özel Eğitim Anaokuludur. Okulumuzun sahası yaklaşık 3500 metrekarelik bir alan üzerine yapılmıştır. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan arsa okul yapımı için 2017 tarihinde bağış yapılmıştır.

            İnşaatına 2017 yılında başlanan okulumuz 2018 yılında tamamlanmıştır.  Okulumuzun finansmanı hayırsever Yavuz ÇAKIR tarafından karşılanmıştır. Okulumuz, Kaya Çakır Kızılay Anaokulu adıyla resmiyet kazanmış ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde faaliyete başlamıştır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde Kaya Çakır Kızılay Özel Eğitim Anaokulu olarak resmiyet kazanmış ve eğitim-öğretimini sürdürmüştür.

      Okulumuzda 1 müdür 1 müdür yardımcısı, 8 öğretmen, 1 TYP hizmetli, 1 güvenlik personeli, 2 servis ablası olmak üzere 14 personel görev yapmaktadır. Okulumuzda yer alan 4 adet özel eğitim sınıfında toplam 11 öğrenci bulunmaktadır.”

BİLGİ ALDI FİDAN DİKTİ

Yapılan konuşmaların ardından Yıldırım ve beraberindekiler özel çocukların eğitim gördüğü anaokulunu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, anaokulunda yaptığı incelemelerin ardından okulun yapımını üstlenen hayır sever iş insanı Yavuz Çakır`a plaket takdim etti. Daha sonra Yıldırım, okul bahçesine fidan dikti.

VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ

Yıldırım, anaokulu açılışının ardından Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesini ziyaret etti. Valilik ziyaretinde Şeref Defterini imzalayan Binali Yıldırım, belediye ziyaretinde Başkan Eroğlu’ndan Tokat’ta yapılan ve devam eden projelerle ilgili bilgi aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

TOKAT KALEDİBİ MAHALLESİNDE KORKUTAN YANGIN

2021-03-07 20:48 - Gündem

TARAFTARDAN FUTBOLCULARA SİTEM

2021-03-05 10:07 - Gündem

TOKAT VEKİLLERİNDEN BAKAN KASAPOĞLUNA ZİYARET

2021-03-05 10:07 - Gündem

“BU RAKAM MAKUL DEĞİL”

2021-03-05 10:08 - Gündem

ENGELLİ DARBAŞ’A TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

2021-03-05 10:08 - Gündem

“TÜRKİYE ÇOK ÇETİN BİR SINAV VERDİ”

2021-03-08 10:31 - Gündem

YENİ SANAYİ TESİSLERİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

2021-03-08 10:26 - Gündem

KAÇAK ALKOL OPERASYONU YAPILDI

2021-03-08 10:26 - Gündem

Dinamik Denetim Süreci Tüm Hızıyla Devam Ediyor

2021-03-08 10:25 - Gündem

Kadınıninsanhaklarınınihlal edilmesineyolaçacakyasal değişiklikleremüsaadeedilmemelidir

2021-03-08 10:24 - Gündem

İlgili Haberler

Gemerek’te 1.7 milyon liralık kaçak parfüm operasyonu

20:10 - Gündem

Kayseri’de vatandaşlar terörü lanetledi

20:20 - Gündem

Cami tavanından sızan suya naylon branda ve leğenle önlem

20:48 - Gündem

Sivas’ta sahte gübre operasyonu

19:35 - Gündem

Sahte çekle panelvan araç satın alan 2 kişi tutuklandı

19:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Gemerek’te 1.7 milyon liralık kaçak parfüm operasyonu

20:10 - Gündem

Sahte çekle panelvan araç satın alan 2 kişi tutuklandı

19:41 - Gündem

Sivas’ta sahte gübre operasyonu

19:35 - Gündem

Bıçaklı saldırıya uğrayan emekli polis ölümden döndü

18:44 - Gündem

Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

18:31 - Gündem