USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZLA FARKINDALIK YÜRÜYܪܔ

 “DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZLA FARKINDALIK YÜRÜYܪܔ
26-03-2014 10:28
Google News

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü” nedeniyle ``Down Sendromlularla Farkındalık Yürüyüşü`` etkinliği düzenlendi.

Taşhan’ın önünde buluşan down sedromlular, aileleri ve il protokol üyeleri ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.  

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinliğe Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.     

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman İlhan, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini belirtti. İlhan, Birleşmiş Milletler’in 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart`ın resmi olarak Dünya Down Sendromlular Günü olarak kabul ettiğini söyledi.

Bu günün down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten İlhan, “Bu etkinliği farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledik. Unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir`` diye konuştu.  

Programa katılanlar, “Down Sendromlular için 365+1 gün” yazılı formalar giydi. Canlı müzik eşliğinde oyunların oynandığı etkinlik kapsamında yumurta taşıma yarışması, halat çekme, halka atma ve bilek güreşi yarışmaları düzenlendi.

Vali Mustafa Taşkesen, down sendromlu çocuklarla bilek güreşi yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.  Çocuklar etkinlikte  gönüllerince eğlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ