USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Özel İdare işbirliği ile alınan 25 adet akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenle sahiplerine ulaştırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  ve Özel İdare işbirliği ile alınan 25 adet akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenle sahiplerine ulaştırıldı.
12-01-2013 10:07
Google News

Tokat`ta 25 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenle  verildi.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında düzenlenen törene  Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende konuşan Vali Mustafa Taşkesen,  özel İdare bütçesinden ayrılan 50 bin lira ile 25 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye alındığını ifade etti.

  Taşkesen, 25 akülü tekerlekli sandalye dağıtıldığını, konu ile ilgili başvuranlarında değerlendirilip ihtiyaçların karşılanacağını kaydetti. 

Engelli vatandaşların ruh halini daha iyi anlamak için tekerlekli sandalyelerden birine oturan Taşkesen, ``Engelli vatandaşlarımızı anlamak için empati yapmamız lazım. Kimsenin ne olacağı belli değil, hiçbir şeyin bir garantisi yok. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin imkanları ile bu sandalyeleri aldık. Bundan sonra bu tür yardımlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  ve Özel İdare kanalıyla devam edecek`` ifadelerini kullandı.

Akülü tekerlekli sandalyelerini alan vatandaşların artık kimseye ihtiyacı olmadan hareket edebileceklerini belirten Taşkesen, şunları kaydetti: ``Artık bundan sonra anne-babalarına ihtiyaç olmadan engelli vatandaşlarımız başta okulları olmak üzere istedikleri yerlere gidebilecekler. Tokat`ta değişik bir uygulama yaptık. Genelde tekerlekli sandalyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonu ile Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile dağıtıyorduk ama bu sefer Özel İdaremizin ayırdığı 50 bin lira ödenek ile bu akülü araçlarımız alındı. Yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığı ile dağıtacağız. Eğer Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tekerlekli sandalye alımlarında yeterli olmazsa yine Özel İdaremizin desteği ile tekerlekli sandalyelerini alacaklar.`` 

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise, iş adamlarına seslenerek valiliğin başlattığı kampanyaya destek vermesini istedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ