USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili Aslan: ŞAHSIMA YAKIŞMADI

AK Partili Aslan: ŞAHSIMA YAKIŞMADI
01-05-2013 10:28
Google News

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik kullandığı küfürlü ifadelerin yakışık olmadığını belirterek, ``Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı`` dedi.

·                                  

·                                  

·                                  

Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Genç’e yönelik kullandığı, TBMM tutanaklarına da giren ifadeleri ve bu ifadeler sonrasında kınama cezası verilmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

``Bunlar yakışık alan sözler değil, yakışmadı; Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı`` diyen Aslan, ``Söylediğiniz için pişmanlık duydunuz mu?`` sorusuna, ``O cümlelere taşımayalım. Cümlemi söylüyorum; bunlar şahsıma da Meclis’e de yakışan sözler değil`` dedi.

Aslan, kınama cezası verilmesinin Meclis’in takdiri olduğunu ve buna bir şey diyemeyeceğini söyledi. Aslan, konuyla ilgili olarak, AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşmediğini belirtti. Aslan, ``İçtüzük gereğince yapılması gereken ne varsa, elbette Meclis onu yaptı ve yapmalıdır`` diye konuştu.

-Hz. Ali’nin sözlerini hatırlattı-

``AK Parti’li milletvekilleri kınama cezası verilmesinde kabul oyu verdi. Bir kırgınlık duydunuz mu?`` sorusuna Aslan, ``Hayır, niye olsun? Meclis’teki milletvekili arkadaşlarım, partilere bakmaksızın İçtüzük’ün gereğini yerine getirmeli. Bir kırgınlığım olmaz`` dedi.

Zeyid Aslan, ``Bu tür tatsız olaylar daha önce de yaşandı`` sözleri üzerine, ``O tür konulara girmekistemem`` ifadesini kullandı.

``Bu ifadeler Meclis``in saygınlığına gölge düşürür mü?`` sorusunu yanıtlayan Aslan, ``Ona toplum, halk karar verir. Vatandaş mutlaka bir kanaat oluşturacaktır. Meclis’in saygınlığı neredezedelenir, nerede zedelenmez; onun kararını verecek olan halktır. Vatandaş o değerlendirmesini yapar`` dedi.

AK Parti’li Aslan, ``Peki o lafları söylemeseydim diymusunuz?`` sorusuna, ``Hz. Ali diyki ’söz senin esirindir, söyledin mi sen onun esiri olursun.`` Söz söylenmiştir bitmiştir`` yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ