USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

DOĞRU, DERSHANELERİN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ

DOĞRU, DERSHANELERİN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ
19-11-2013 10:35
Google News

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru yaptığı açıklamada, dershanelerin kapatılması çok büyük bir haksızlık olacaktır. Fakir fukara evlatlarımızın özel okullara gidecek durumlarının olmadığını eğitimleri için gerekli desteği de alamayacaklar. Bu çocuklarımıza yapılan en büyük haksızlık olacaktır.

``Eğer Başbakan eğitim ile ilgili iyi bir şey yapmak istiyorsa, önce okulların önünde satılan uyuşturucu engellesin. Dershanelerin kapatılmasıyla bu kurumlara haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Konunun halkımız ile birlikte takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Dersanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılmasına en çok PKK ve yandaşları sevinecektir. Okullarda uyuşturucu kullanımının hızla yaygınlaştığı bir durumda hükümetin bununla mücadele etmek yerine dersanelerin kapatılmasıyla mücadele etmelerini anlaşılır gibi değil.

Artık işin maksadı aştığını görüyoruz. Bu, ekonomik durumu zayıf olan velilere ciddi manada darbe vuracaktır.
Dershane`nin, ``Mevcut sınav odaklı eğitim sistemimizin bir sonucudur. Sınava dayalı başarı sistemi olduğu sürece sistem sağlıklı olarak kurgulanamaz, burada dershaneleri bahane etmek yersiz. Siz bir sınav yapıyorsunuz ve başarılı bulduklarınızı seçiyorsanız eğer veliler de çocuklarının iyi yerlere gelmesi için çareler arıyor. Eğer bu çare yoksa birtakım kurum ve yöntemlere başvuruyorlar, bunun adı dershane olur, etüt merkezi olur. Doğuda ve batıdaki eğitim standartları eşitlenmedikçe dershaneler olacak.
``Hepimizin çocuğu dershaneye gidiygöndermeyen var mı dershaneler konusunda suç arıyorlarsa kendilerinde arasınlar. Güneydoğuda devleti temsil eden nizamı koruyan en güçlü kuruluş dershanelerdir. Oralarda bayrağı dalgalandıran bu kurumlardır.`` dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ