USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

`Kil` rezervleri ekonomiye kazandırıldı

`Kil` rezervleri ekonomiye kazandırıldı
21-05-2013 10:30
Google News

Reşadiye Kaymakamı Turgay Güleç yaptığı çalışmalarla ilçenin Kil kaynaklarını AB projeleri kapsamında projelendirmeyi başardı. Özellikle Reşadiye`nin Nebişeyh Kasabası yaylasından baş kili rezervlerinden yüksek miktarda bulunmakta.

Reşadiye Kaymakamı Turgay Güleç, beraberinde Cumhuriyet Savcıları İrfan Sezgin ve Gökhan Emre Albay, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Kıvanç Cesur, İlçe Emniyet Amiri sefa Kır, Nebişeyh Belediye Başkanı Mehmet Kahraman, daire amirleri ve proje ekibi ile birlikte projelendirilen ``kil`` rezervlerinin olduğu bölgede inceleme yaparak, kil madeni ocağını gezdiler...

 Reşadiye`nin bazı bölgelerinde bulunan kil (baş kili), son zamanlarda güzellik uzmanlarının bu maddeyi sıkça kullanması ile birlikte kaymakamlık ``Kil``i araştırma ve halka tanıtma çalışması başlattı.

Reşadiye Kaymakamı Turgay Güleç yaptığı çalışmalarla ilçenin Kil kaynaklarını AB projeleri kapsamında projelendirmeyi başardı. Özellikle Reşadiye`nin  Nebişeyh kasabası yaylasından baş kili rezervlerinden yüksek miktarda bulunmakta

Geçmişimizde güzellik ve temizlik için kil kullanıldığını çoğumuz büyüklerimizden duymuşuzdur. Günümüzde cildi daha güzel bir görünüme sokmak için kullanılan maddelerin başında kil gelmektedir. Sade olarak ya da başka maddeler katılarak kullanılan kil, her tip cildi temizlemekte, bunun yanı sıra sıkılaştırarak beslemekte, toksinleri atmakta, ucuz ve kullanımı kolay bir yöntem olarak tercih edilmekte.

İlçeye dönüşte Kaymakam Turgay Güleç ve beraberindeki heyet Nebişyh evliyasını ziyaret etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ