USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE YENİ ÜNİTELER HİZMETE GİRDİ

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE YENİ ÜNİTELER HİZMETE GİRDİ
02-01-2014 09:47
Google News

Vali Mustafa Taşkesen ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde incelemelerde bulundular.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi  tarafından yapılan açıklamada, hastane bünyesinde hizmet vermeye başlayan “Yenidoğan ve Çocuk Yoğun Bakım, Endoskopi Ünitesi ve Doğumhaneler” ile ilgili bilgiler verildi.  Hizmete giren ünitelerle ilgili verilen bilgiler şöyle;

Yenidoğan ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi / Hastanesi bünyesinde yer alan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 16 yatak kapasitesi ile 3. seviye yenidoğan yoğun bakım hizmeti vermektedir. Ünitemizde enfekte bebeklerin takip edildiği izolasyon odası, ileri bakım desteği gereksinimi olmayan ve taburculuk öncesinde beslenme, tedavi ve uzun süreli izlemin düzenlendiği anne uyum odası, emzirme eğitimi ve desteğinin verildiği emzirme odası bulunmaktadır.

Hastanemiz bünyesinde, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde 3 adet izolasyon odası olmak üzere toplam 12 yatak ile ileri seviye çocuk yoğun bakım hizmetleri verilmektedir.

Endoskopi Ünitesi

Hastanemiz Endoskopi Ünitesinde yemek borusu, mide, on iki parmak barsağı,  kalın barsak, ve akciğere yönelik olarak hem teşhis hem de tedavi amacıyla gastroskopi,  kolonoskopi ve bronkoskopi işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca, ilimizde yalnızca ünitemizde gerçekleştirilen ve safra yollarına yönelik olarak yapılan ERCP işlemi başarıyla uygulanmaktadır.

Tiroid ve meme hastalıklarına yönelik olarak ultrasonografi eşliğinde biopsi işlemleri yanında tüm ülkemiz dahilinde çok sınırlı sayıda merkezde yapılabilen mide ve barsak sisteminin endoskopik inceleme sırasında teşhis ve biopsi amacıyla kullanılabilen ultrasonografik incelemesi olan endoskopik ultrasonografi de merkezimizde rutin olarak uygulanmaktadır.

Doğumhane

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi / Hastanesi çatısı altında olan ve birbirine eş 4 adet doğum odasından oluşan doğum salonumuz hizmet vermeye başlamıştır. Odalarımız tek kişilik olup, anne adayı için oldukça konforlu bir doğum hizmeti sunmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ