Gündem

6. Avrasya Biyokimyasal Yaklaşımlar ve Teknolojiler Kongresi Gerçekleştirildi

“6. EBAT Eurasia Biochemical Approaches & Technologies Congress” (6. EBAT Avrasya Biyokimyasal Yaklaşımlar ve Teknolojiler Kongresi) 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

6. Avrasya Biyokimyasal Yaklaşımlar ve Teknolojiler Kongresi Gerçekleştirildi
24-10-2024 19:53
24-10-2024 20:03
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “6. EBAT Eurasia Biochemical Approaches & Technologies Congress” (6. EBAT Avrasya Biyokimyasal Yaklaşımlar ve Teknolojiler Kongresi) 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mücahit Eğri, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı, akademik ve idari personelimiz ile araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı yapmış olduğu konuşmada kongre hakkında bilgiler aktardı. Çadırcı konuşmasında, kongrenin Avrasya'nın dört bir yanından ve ötesinden araştırmacıları bir araya getirdiğini söyledi. Kongrede sağlık hizmetlerinden tarıma, çevresel sürdürülebilirlikten teknolojik gelişmelere kadar birçok konunun ele alınacağını söyledi. Araştırmacıların katkılarının yalnızca bilimsel diyaloğu zenginleştirmeyeceğini bununla birlikte araştırmaların gelecekte çığır açacağını umduğunu belirtti. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı, kongreye katkı veren Rektörümüze ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine, Tokat Belediyesine, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve TÜBİTAK’a teşekkür etti.
Akabinde Kimyagerler Derneği Başkanı adına Prof. Dr. Ayhan Oral konuşmasını gerçekleştirdi. Kongrenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ayhan Oral, kongreye destek verenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. 
Sonrasında davetli konuşmacı Prof. Sibel Ayşıl Özkan sunumunu gerçekleştirdi. “6. EBAT Avrasya Biyokimyasal Yaklaşımlar ve Teknolojiler Kongresi” 24-27 Ekim 2024 tarihleri arasında devam edecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER