Spor

AVRUPA YOLUNDA TEK BAŞINA

AVRUPA YOLUNDA TEK BAŞINA
26-04-2014 10:39

Tokat`ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli milli atlet Salih Karadeniz, 19 Ağustos`ta İngiltere`de yapılacak Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası`na antrenörsüz hazırlanıyor. Gülle ve disk atmada yarışacak Karadeniz, şampiyonadan iyi bir dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Şampiyonaya Erbaa İlçe Stadyumu`nda haftada 6 gün idman yaparak hazırlanan 40 yaşındaki atlet Karadeniz, yaptığı açıklamada, 2000 yılında yakalandığı behçet hastalığı sonucu görme yetisini kaybettiğini söyledi.

Spora 5 yıl önce başladığını anlatan, evli ve 2 çocuk babası Karadeniz, gülle, çekiç ve disk atmada Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu belirtti. Karadeniz, 2013 yılında B1 (hiç görmeyen) kategorisinde Eskişehir`de yapılan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası`nda gülle atmada 10 metre 7 santimetrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırdığını ifade etti.

Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası`na antrenörsüz hazırlandığını belirten Karadeniz, ``Gençlik ve SpBakanımdan, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümden antrenör istiyorum. Teknik bir branş olduğu için artılarımı, eksilerimi, düzeltmem gerekenleri söyleyecek bir antrenör istiyorum. Erbaa`nın 60 binin üzerinde nüfusu var. Buradan ne cevherler çıkar. Bizim buraya gerçekten antrenör lazım`` diye konuştu.

``Benim 1-1,5 metre daha fazla atacak kapasitem var ama güçle bir yere kadar atılıyor. Tekniği de işin içine kattığın zaman zaten gidiyor`` diyen Karadeniz, şunları söyledi:

``Milli takım kamplarımızda antrenörlerimiz var ancak ilçede yaşadığım için burada imkanlarımız çok kısıtlı. Haftanın 6 günü ilçe stadyumuna giderek, Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü`nde görevli personel arkadaşların yardımıyla antrenmanlarımı yapıyorum. Bana inanan, güvenen, bu sporu yapmamda destek olanların umutlarını boşa çıkarmamak istiyorum. Bu sporu seviyorum.``

Antrenörle çalıştığı zaman daha başarılı olacağına inandığını belirten Karadeniz, ``Hedefim, Avrupa`da derece yapmak`` dedi.

Engelli çocuğu olan ailelere seslenen Karadeniz, engelli çocukların dışarıya çıkarılması ve toplumsal hayata katılımının sağlanması gerektiğini belirterek, ``Bunlar, Allah`tan gelen bir şey. Ömür boyu sağlıklı yaşayacağımızın garantisi yok. Bunun bir örneği benim. Askerliğimi yaptım, geldim, evlendikten bir yıl sonra gözlerimi kaybettim. Dışarı çıktıklarında inanın hayatla barışacaklar, rahatlayacaklar`` ifadesini kullandı.

Karadeniz, kendisine destek olan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir`e, Erbaa Endüstri Meslek Lisesi Görme Engelliler SpKulübü Başkanı Yaşar Çat`a, kulübün 2. başkanı Nihat Bozok`a, Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rayif Ünal`a ve sponsorlarına teşekkür etti.

Türkiye Görme Engelliler SpFederasyonu Atletizm Teknik Kurulu Başkanı Şerif Ali Kutlay ise ``Salih, örnek bir sporcumuz. Sonradan görme engelli olan bir arkadaşımız. Salih, B1 kategorisinde gülle ve disk atıyor. Çok azimli, disiplinli ve saygılı bir arkadaşımız. 19 Ağustos`ta İngiltere`de yapılacak Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası`nda görmek istiyoruz. Kaymakamlığa ve Gençlik Hizmetleri ve Spİlçe Müdürlüğü`ne katkıları için çok teşekkür ederiz ancak Salih`in iyi bir antrenöre ihtiyacı var`` diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER