Gündem

Dinamik Denetim Süreci Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Dinamik Denetim Süreci Tüm Hızıyla Devam Ediyor
08-03-2021 10:25

 

İçişleri Bakanlığı’nın `Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci`nde uygulanan Dinamik Denetim Modeli kapsamında Valiliğimiz koordinesinde salgın denetimleri tüm hızıyla devam ediyor.

 

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu`nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair belirlenen temel usul ve esaslar kapsamında oluşturulan denetim ekipleri il genelinde çalışmalarını yürüterek tedbirleri yerinde denetledi.

 

Denetimler kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşımı, kahvehane ve kıraathaneleri; İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşım, kahvehane ve kıraathaneler, dernek ve lokaller, şantiyeler ile internet kafeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri; lokanta, restoran ve kafeleri; İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri; berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerini; İl Müftülüğü; camiler ve Kur’an kurslarını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri; konaklama tesislerini; Gençlik ve Spİl Müdürlüğü; sptesislerini; İl Ticaret Müdürlüğü AVM’ler ve işyerlerini denetleyerek tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti.

 

Denetimlerde ayrıca yerinde alınabilecek önlemler ve düşük risk grubuna girebilmesi için yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

Vali Dr. Ozan Balcı, oluşturulan denetim ekipleri tarafından her gün düzenli olarak sahada denetimler yapılacağını belirterek, hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının önemini vurguladı.

 

Tokat`ta faaliyet gösteren iş yerinde faaliyet alanları ile ilgili belirlenen kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacağının altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı, bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için Cumhurbaşkanlığımız başta olmak üzere Bakanlıklarımızın belirlediği kararları, İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile temizlik, maske, mesafe kurallarına hassasiyetle uyulmasının önemli olduğunu belirterek, “Rehavete kapılmadan tedbirlere uyarak koronavirüs ile mücadelemizi hep birlikte başaracağız. Kurallara ve alınan tedbirlere uyan Tokatlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER