Gündem

DSİ Yatırımları Değerlendirildi

DSİ Yatırımları Değerlendirildi
03-02-2020 10:31

Vali Dr. Ozan Balcı, başkanlığında gerçekleştirilen  toplantıda, Tokat’taki Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarının genel durumu ele alındı.

Toplantıda DSİ İl Müdürü Ali Çetinkaya tarafından yapılan sunumda, Tokat DSİ tarafından tamamlanan, yapımı devam eden ve ihale veya planlama aşamasında olan barajlar, göletler, sulamalar, arazi toplulaştırma, taşkın koruma ve dere ıslahı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

 

Toplantıda Tokat’ta sulama alanının 57 bin 090 ha, inşaatı devam eden baraj ve göletlerin sulama alanının 8 bin 300 ha, yatırım programında bulunan sulama alanın 41 bin 356 ha olduğu belirtilirken devam eden ve planlanan yatırımların tamamlanması ile Tokat’ta toplam sulanabilir arazinin 106 bin 746 ha olacağı vurgulandı.

 

Sunumda, ilimizde 163 adet taşkın koruma tesisi yapıldığı dile getirilirken bu çalışmalarla il, ilçe, belde ve köylerde yerleşim ve ulaşım alanları, tarım arazileri taşkınlardan korunduğu ifade edildi. Devam eden ve planlanan taşkın koruma projeleri ile 163 olan taşkın koruma tesisinin 300’e çıkarılacağı söylendi.

 

Bilgilendirmede, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmeti çalışmalarının 113 yerleşim yerinde 69 bin 405 ha alanda devam ettiği, bunlardan 10 bin 475 ha alanın yer teslimi çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. 15 bin ha alanın 2020 yılında, 13 bin 600 ha alandaki faaliyetlerin ve proje çalışmalarının 2023 yılında tamamlanmasının plânlandığı dile getirildi. Tokat DSİ Müdürlüğü tarafından toplam 98 bin 005 hektar alanı etkileyen arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında; basınçlı sulama, drenaj, tarla içi yol yapımı, ağaç kök sökümü, tesviye, taş toplama ve sınır bozma gibi tarımsal faaliyetleri olumlu etkileyen çalışmaların da yapıldığı kaydedildi.

 

Toplantıda yatırımların tamamlanarak en kısa sürede Tokatlıların hizmetine sunulması hedeflendiği ifade edildi.

 

Tarımın ve üretimin dostu olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, devam eden ve planlanan DSİ projelerin tamamlanması ile sulanabilir tarım arazisinin 2-3 katına çıkacağını; içme suyu ihtiyaçlarının karşılanacağını; Tokatlı çiftçilerimizin ekonomik gelirlerinin artacağını, Tokatlıların hayat ve yaşamlarının kolaylaştırılacağını kaydetti.

 

Devlet Su İşleri tarafından yapılan yatırımları önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, emek ve gayretleri nedeniyle Devlet Su İşleri Müdürü Ali Çetinkaya’ya ve DSİ personeline teşekkür ederek, başarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER