Gündem

Hisar Tepesi ve çevresinde çalışmalar başladı

Ankara kültür varlıklarını koruma bölge kurulu’ndan gerekli izinleri alan bolu belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait anadolu lisesi etrafındaki atıl yeşil alanda peyzaj ve ışıklandırma çalışmasına başladı.

Hisar Tepesi ve çevresinde çalışmalar başladı
26-06-2024 16:35

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinleri alan Bolu Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait Anadolu Lisesi etrafındaki atıl yeşil alanda peyzaj ve ışıklandırma çalışmasına başladı.


Gölyüzü Mahallesi 251 Ada, 65’inci parsel üzerindeki yer alan, 2’nci derece Arkeolojik Sit Alanı tescilli Hisar Tepesi’nde, Bolu Belediyesi tarafından çevre düzenlemeleri yapılacak. Bolu Belediyesi, Bolu Anadolu Lisesi çevresindeki atıl yeşil alanı kapsayan bölge için Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinleri aldı. Mülkiyeti belediyeye ait olan Hisar Tepesi’ndeki çalışmalar, kısa süre önce bölgedeki çalıların temizlenmesiyle başladı. Hangi çalışmalar yapılacak?


Bolu Belediyesi çalışmalar çerçevesinde, Hisar Tepesi’nde ve çevresindeki atıl yeşil alanı, ışıklandırma çalışmaları ile aydınlatacak. Ayrıca görüntü kirliliğine ve güvenlik sorununa neden 2’nci derece Arkeolojik Sit Alanı da yapılacak peyzaj çalışmaları ile şuan ki haline göre çok daha modern ve güvenli hale getirilecek. Başkan Özcan teknik ekiple proje alanını gezdi


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da dün bölgede inceleme yaptı. Projeyi yürütecek teknik ekiple birlikte Hisar Tepesi ve çevresini gezen Özcan, seçim vaatleri arasında da yer alan Hisar Tepesi ve Çevresi Çevre Düzenlemeleri Projesi ile ilgili detaylı bilgiler aldıktan sonra bölgeden ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER