İlçeler

Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan, beklentilerinin çok farklı olduğunu ancak imkansızlıkların kendisini yorduğunu söyledi.

Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan, beklentilerinin çok farklı olduğunu ancak imkansızlıkların kendisini yorduğunu söyledi.
26-11-2012 10:34

Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan, beklentilerinin çok farklı olduğunu ancak imkansızlıkların kendisini yorduğunu söyledi.

 

Polatkan, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Belde halkının ayağını   çamurdan kurtarma çalışmaları  olduğunu söyleyen Polatkan,  “Şuanda aşırı 80 gibi parke taş döşemesi yaptık hava şartları müsaade ettiği zaman bunu 100 e çıkaracağız.” dedi.

 13 buçuk bir yıllık belediye olduklarını ama hizmet binalarının  olmadığını kaydeden Polatkan, “ Yeni binamıza şuanda taşındık. Sağolsun Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz Beyefendinin müsteşarlığı döneminde bize aktardığı kaynaklar var bu projeyi gerçekleştirdik. Ama bu yeni çıkan genelgede İçişleri bakanlığımızın  yayınlanmış olduğu bu yasa tasarısında kapanan belediyelerin listesi içerisinde Günebakan Belediyesi de mevcuttur. Bu bizi büyük bir sıkıntıya sokmuştur. Esnaf arkadaşlarımız ileriye dönük bizi bir ay, üç ay, beş ay, yeri geldiği zaman bir yılda  idare etme imkanı vardı. Araçlarımızın onarımı ve bakımını artık yaptıramıyoruz. Günebakan belediyesi olarak esnaf arkadaşlarımızdan deyim yerindeyse bir tane civata bile alamıyoruz. 24 Nisan 2012`de genelge yayınlanıyama bizim elimize işte onuncu ayının sonlarına doğru geldi. Biz seçimleri 2013`ün 27 Ekiminde yapılacak diye hazırlıklarımızı devam ettiriyorduk. Ona göre çalışmalarımıza bir yön vermiştik. Şimdi ise sayın Başbakanımızda bu seçimlerle ilgili seçimlerin normal zamanında 2014 yılında yapılacağı söyleniyor. Ama 2014 yılı mart ayında yapılacak seçim bugün ki genelge bizim elimizi kolumuzu bağlamış durumdadır. Hükümetimiz ne düşünür bu konuda bilmiyoruz ama biz her fırsatta bir civata almaya valiliğe izin almamız gerekiyor. Bu genelgede karşıt natif bir genelge yayınlarsa biz belediyeleri biraz daha rahatlamış olacağız. Yoksa şuanda elimiz kolumuz tam anlamıyla bağlıdır. Arkadaşlarımız esnaf arkadaşlarımızdan bir kuruş veresiye bakım onarım yaptırmıyoruz. Kapananlar listesinde olduğumuz için zaten yeterince arkadaşlarımıza borcumuz var bunlarında üstesinden gelemiyoruz. Yani ayın 15 i gelsin istemiyoruz. Her esnaf bize ayın 15i geldiğinde alacaklarının hesabını yapıyama biz ödeyemiyoruz ve mahcup oluyoruz . Ayrıca kültür merkezi yapımı tamamlandı. Bir takım eksikleri var ama Allah nasip ederse tamamlayacağız. Biz 2011-2012 yıllarında proje desteği ve yardımıyla  herhangi bir vatandaştan bir kuruş yardım almadık. Kültür merkezimizi devlet desteği olursa tamamen hayata geçireceğiz. Kültür merkezi içerisinde düğün salonu, bekleme salonları, okuma salonları kütüphane ayrıca belediyemizde buraya taşındı. Yani bizim beklentilerimiz çok farklıydı ama imkansızlıklar bizi çok yordu. Ben Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz`a çok güveniyorum.  Çünkü o kültür merkezi Sayın Bakanımızın müsteşarlığı döneminde ve bakanımızın katkılarıyla yapıldı.  Bana açılışına da gelme sözü vermişti. Ülkenin gündeminde şehitlerimiz, Suriye`deki sıkıntılar, Natoydu derken epey bir yoğun.  Ama gündeminin müsait olduğu bir gün Günebakan Kasabamıza gelecektir.`` diyerek sözlerini sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER