Gündem

KEBAP BİTTİ SIRA BATTA

Geçtiğimiz dönemde Tokat kebabına sahip çıkan Sivaslılar bu sefer de bat yemeğinin kendilerine ait olduğunu savundular.

KEBAP BİTTİ  SIRA BATTA
23-03-2022 10:13
23-03-2022 10:14

Geçtiğimiz dönemde Tokat kebabına sahip çıkan Sivaslılar bu sefer de bat yemeğinin kendilerine ait olduğunu savundular.

 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescillenen Tokat kebabının geçtiğimiz yıllarda ’Sivas kebabı’ olarak paylaşılması sosyal medyada tepki toplamıştı. Kebap tartışmaları coğrafi işaret alınması ile sona ererken, dün Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Bat yemeğinin Sivas’a ait olduğunu söyledi. Ortak coğrafyaya ve kültürel yapıya sahip olan iki il arasında Bat’ın kim tarafından yöresel ürün portföyüne katılacağı ise merak konusu.

Sivas'ta Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ünlü şef Sahrap Soysal öncülüğünde "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi" kapsamında bat yemeği ve glutensiz leblebi unu helvası yaptı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin burada yaptığı açıklamada Tokat yöresel yemeği olan mercimekli Bat yemeğinin Sivas’a ait olduğunu söyledi. Bu söylemler Tokat’ta tartışmalara neden oldu.

İnternet ortamında ‘bat’ yemeğini sorguladığımızda bazı sitelerde Sivas yöresine bazı sitelerde ise Tokat yöresine ait olduğu yazıyor. Yemeğin adını Sivaslılar ‘BAD’ olarak telaffuz ederken Tokatlılar ‘BAT’ olarak telaffuz ediyor. Tokatlı yetkililerden ise konu hakkında açıklama bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER