Politika

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, demokratikleşme paketinden demokrasiyle ilgili herhangi bir şeyin çıkmadığını söyledi.

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, demokratikleşme paketinden demokrasiyle ilgili herhangi bir şeyin çıkmadığını söyledi.
05-10-2013 10:10

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, demokratikleşme paketinden demokrasiyle ilgili herhangi bir şeyin çıkmadığını söyledi.

Kum, yaptığı yazılı basın açıklamasında “haftalardır sürüncemede bırakılan ve beklenti çıtasının yükseldiği ama aslında içinde ne olup ne olmayacağını kolayca tahmin edebileceğimiz kutu sonunda açıldı.” dedi.

Kutuyu yandaş basının göklere çıkarıp, allayıp pullamaya çalıştığını ifade eden Kum, açıklamasında şunları söyledi.  “Kutularından Cumhuriyetle, laiklikle hesaplaşmanın açık belirtilerinitaya koyan dayatmalar çıktı. Ama kutudan adına iliştirdikleri demokrasiyle ilgili herhangi bir şey çıkmadı. Çıkmayacağı, düşünebilen hemen herkesin bilebileceği bu içerik baştan beri tahmin ediliyordu. Çünkü halktan, parlamentodan, ilgili uzman ve araştırmacılardan köşe bucak kaçırılan bu içeriğin demokrasiyle ilgisinin olma olasılığı yoktur. Böyle bir adlandırma ancak aldatmaya ve gündemi alalamaya(gizlemeye) yönelik olabilirdi, nitekim öyle de oldu. Öteden beri cumhuriyetimizin, demokratik hukuk devletimizin kazanımlarına yönelik yok etme girişimleri temel yaklaşımlar olarak çıkmıştır kutudan, diğer bir deyimle demokrasi adına dağ fare bile doğuramamıştır. Ulusal bütünlüğümüzün temeli olan birçok değerler bir bir yok edilerek BOP eş başkanlığının gereğinin yerine getirilmeye çalışılması kendilerini evdeki pirinçte de edecektir. Ulusal andımızın yasaklanması gibi girişimlerle birilerinin gönlünü hoş tutma girişimi ise Maalesef geri tepmiş, tribünlere oynamak için vaat edilen isim ve harf değişiklikleri de havada kalmıştır. Yani sizin hala kavramakta zorlandığınız bu da diğer açılımlarınız gibi fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Demokratik paket dediğiniz pandora nın kutusuna dönüşmüştür.

        Öteden beri kaşıyıp durduğunuz ve dindar yurttaşlarımızın da artık gına getirdiği başörtüsü meselesi ne hikmetse seçim arifesinde tekrar gündemetaşındı. Onların iktidar partisinin 11 yıldır çoğunlukla işbaşında olduğu halde bu gücünü neden mecliste kullanmadığını sorgulamazlar mı sanıyorsunuz, birçok yasayı çıkarma durumunda olduğunuz halde sadece bunu zamanı gelince tekrar kullanmak art niyetinde olduğunuzu düşünemezler mi sanıyorsunuz. Unutmayın ki onlar da artık sizi içeride yalnızlaştırmak niyetindeler, tabanınızdaki kaymayı hissedebiliymusunuz.

          Ne yaparsanız yapın artık halkın güvenini yitirmiş durumdasınız, yani halkta ki krediniz sıfırlanmış durumda. Uzatmalardaki toparlanma olasılığınız ise komşumuzun ekonomisini yarın düzeltmesi kadardır.

          Halkımızın yarınlara umutla bakabilmesi için tüm gücümüzle aydınlatma ve sorunlara çözüm üretmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER