Gündem

Satranç Federasyonu yetkilileri Pazar Belediyesinde bu yıl ikincisini düzenlenecek olan “TÜRKİYE GENELİ SATRANǔ turnuvası Ülke genelinde 81 vilayetten başvurular olduğu gibi yurtdışından da başvurular yapılmış durumda.

Satranç Federasyonu yetkilileri Pazar Belediyesinde bu yıl ikincisini düzenlenecek olan “TÜRKİYE GENELİ SATRANǔ turnuvası Ülke genelinde 81 vilayetten başvurular olduğu gibi yurtdışından da başvurular yapılmış durumda.
13-05-2015 12:46
 Bu boyutu ile turnuva uluslararası bir nitelik kazanmış durumda. Dünyanın ve Türkiye`nin dahi beyinleri 21-22-23 Mayıs`ta Pazarda olacak.  Turnuva dünyanın ve Türkiye`nin dahilerini Pazar`ın Tarihi Mahperi Hatun Kervansarayın da 3 gün boyunca ağırlayacağız. Sadece Pazar`ın değil TOKAT`ın Turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Türkiye`nin ve dünyanın en profesyonel 600 sporcusu ,hakemler , federasyon yetkilileri, ulusal - yerel basın temsilcileri , sporcu yakını ve antrenörleri ile birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 3000 kişi belirtilen tarihlerde Tokat turizmine ve tanıtımına dolayısıyla ekonomisine büyük katkı yapacak. Ulusal ve uluslarası medyanın ilgi odağı 3 gün boyunca Toka`ta ve Pazar`da olacağının müjdesini veren Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar “ Tokat Valimiz Sayın Cevdet CAN bu turnuva hazırlıklarını yerinde inceleyerek bu büyük tanıtım fırsatı için Tokat Valiliğince özel hazırlatılan TOKAT logolu el çantalarını ve içine Tokat ve ilçelerini tanıtan Kitap,Tokat yazması,Tokat sofra bezi,fular ve Tokat elsanatları içerikli hediye çantalarından 600 adet katılımcılara verilmek üzere turnuva komitesine teslim etti. Sayın Valimize Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar turnuva komite Başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy Kızılgül tarafından birifing ve özel dosya sunuldu. Turnuvamızın tüm maddi giderleri ve tanıtımı Pazar Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin PERVANLAR tarafından karşılanmakta olup 81 vilayette Ballıca mağarası Mahperi Hatun Kervansarayı ,Kaz Gölü gibi Tokat`ın tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı özel tasarım afişler 81vilayete gönderildi ve sergileniyor.Türkiye geneli 12000 onikibin adet afiş dağıtıldığı düşünüldüğünde ne kadar etkili bir tanıtım yapıldığı daha iyi anlaşılacaktır” dedi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER