Gündem

Sivas’ın doğal güzelliği turizme kazandırılıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından daha önce kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen hafik gölü'nde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.

Sivas’ın doğal güzelliği turizme kazandırılıyor
26-06-2024 17:23

Cumhurbaşkanlığı tarafından daha önce kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’nde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.


Sivas’ın Hafik ilçesine uzaklığı 1.5 kilometre olan Hafik Gölü, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini mest ediyor. Türkiye’de göl evleri türündeki yerleşim tarzının tek örneği olan Pılır Höyüğü’nü de içinde barından göl doğal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandırılacak. Gölü ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanıp onaylanan, Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanılan projenin içeriği hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Yılmaz Şimşek, Hafik Gölü’nde restoran, kafe gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yollarının yapılacağını söyledi. Doğal doku korunacak


Vali Yılmaz Şimşek, 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Hafik ilçemizin ve ilimizin önemli bir doğal güzelliği olan Hafik Gölü’nde incelemelerde bulunuyoruz. İnşallah burada bir çevre düzenlemesi işini hayata geçiyoruz. Özel İdaremiz ve Hafik Belediyemiz iş birliği ile yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteği ile 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Doğal güzellikle uyumlu bir şekilde bu kapsamda öncelikle restorasyon çalışmaları olacak hem restoranda hem de kafede. Yine yürüyüş alanları olacak. Aydınlatma, aynı zamanda park alanları bunun yanında çocuk oyun alanları gibi peyzaj düzenlemesi ve iskele bu proje kapsamında uygulamaya geçirilecek. Projenin startını verdik şuanda Özel İdaremiz ve belediye ekipleri çalışmaya başladı. İnşallah Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleri ile de bu projeyi kısa zamanda hayata geçirmeyi ve bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmek. Şimdiden hem Hafik’imize hem de Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER