Gündem

SOSYAL DESTEK TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

SOSYAL DESTEK TOKAT PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
28-01-2019 14:08

Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Sosyal Destek Tokat Projesi Değerlendirme Toplantısı Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında Valilik Makamında yapıldı.

 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir ve proje koordinasyon ekibinin katıldığı toplantıda 2598 hane ziyareti yapıldığı ve yapılan ziyaretlerde 2245 talebin yerine getirildiği belirtildi. Toplantıda, Sosyal Destek Tokat Projesi kapsamında yürütülecek ziyaretlerin takibi koordinasyonu ve ilgili kurumlar bazında takibi ve sonuçlandırılması için geliştirilen yazılım takip modülü, proje kapsamında yapılan hane ziyaretleri, hane ziyaretlerinde alınan talepler, proje kapsamında uygulamaya sunulacak olan whatsapp hatları ve planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapılarak kararlar alındı.

 Projede yapılan çalışmaların hayırlı ve güzel bir iş olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, projenin daha etkili olabilmesi için çalışmaların geliştirilerek devam ettirilmesini istedi.

 SOSYAL DESTEK TOKAT PROJESİ

Valiliğimiz koordinesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından yürütülen projemizle, Şeyh Edebali`nin İnsani yaşat ki devlet yaşasın sözünü ilke edinilerek, arz odaklı hizmet modeline geçiş planlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza Devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirilmesi, yalnız olmadıklarının bilincinde olarak hayatlarını idame ettirmeleri ve var ise ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi projenin en önemli amacıdır.

 

Öncelikli amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanlarına giderek hasbihal etmek ve onları dinleyerek yalnız olmadıklarını hissettirmektir.

 

Ziyaretlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk`un, Valimiz Ozan Balcı`nın, Kaymakamlarımızın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzün, Vakıf Müdürümüzün selamları ailelere iletilmektedir.

 

Projemizin ikincil amacı ise ailelere gerçekleştirilen ziyaretlerde Şefkat Elçilerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç ve sorunların giderilmesi noktasında il/ilçede bulunan kamu kurumları iletak hareket ederek işbirliği kültürünün geliştirmesi sağlanmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER