Gündem

Tokat Şehit yakınlarına sahip çıkıy

Tokat Şehit 
yakınlarına 
sahip çıkıy
25-06-2015 12:21
Şehit yakını, Gazi ve Gazi yakınlarının en fazla atandığı kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumu oldu. İkinci sırayı Gaziosmanpaşa Üniversitesi alırken 3. sırayı ise Adliye kurumu aldı. Geri kalan atamalar ise diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yapıldı. 

2 sene içinde 30 binden fazla
 kişi atanacak
Şehit yakını, Gazi ve Gazi yakınlarının istihdamının eğitim durumuna göre yapıldığını belirten Tokat Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdür vekili  Hülya Özdemir, 20 Mayıs`ta  4. atamayı da gerçekleştirdiklerini ve bir yılda 4 atama yaptıklarını belirtti.   İl Müdür vekili Hülya Özdemir, “İlk işlem SGK` dan başlıyor. SGK  şehit  maaşını  bağladıktan sonra İstihdam hakkından yararlanmalarıyla ilgili olarak il müdürlüğü olarak biz devreye giriyoruz..İstihdam başvurularını değerlendirip dosyayı  bakanlığımıza gönderiyoruz.. 2 senenin içerisinde 30 binden fazla şehit yakını ve gazinin ataması gerçekleşecek. 2 senelik zaman sürecinde bütün  atamalar  yapılacak ve böylece istihdam hakkından yaralanmak için bekleyen vatandaşımız kalmayacak” dedi. 

Atamalar elektronik kura ile yapılıyor
Terör Mağduru Şehit ve Gazi Yakınlarının istihdamı yönetmeliği kapsamında TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir, vazife malulü kapsamındaki diğer kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir, sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelenlere bir istihdam hakkı veriliyor. Sivil Terör mağduru olanlarda bu haklardan yararlanabiliyor. Atamalar elektronik kura ile yapılıyor. Atamalar, genel ve özel bütçeli kamu kurumlarına, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, Sosyal Güvenlik Kurumuna, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlıtaklarına, il özel idarelerine, belediyelere, özel kanunla kurulan diğer her türlü kamu kurum ve kuruluşlarına yapılıyor. 

5. Atama önümüzdeki aylarda
Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Müdür vekili Hülya Özdemir, 5. atamanın henüz ne zaman yapılacağının belli olmadığını belirtti. Şehit yakını, Gazi ve Gazi yakınlarının istihdamı konusunda yapılan birinci atamada 3 bin 525, ikinci atamada 2 bin 760, üçüncü atamada 4 bin 325,  dördüncü atamada ise bin 75 kişi devlet kurumlarına atandı. 
Hak sahipleri; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`na tabi memur kadrolarında, sözleşmeli personel pozisyonunda ve sürekli işçi kadrosunda istihdam ediliyor. Atamalar İstihdam edilecek kişilerin eğitim düzeyleri dikkate alınarak yapılıyor. 

Ücretsiz toplu taşımadan  762 Şehit yakını faydalandı
İl Müdür vekili Hülya Özdemir, ücretsiz toplu taşıma`dan bugüne kadar 762 kişinin yararlandığını belirterek açıklamasına şu şekilde son verdi:  “ İl müdürlüğü olarak şehit yakınları ve gazilerimizin ücretsiz seyahat kartı başvurularını da değerlendiriyoruz.Toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacak olan bu karttan bugüne kadar 762 şehit yakınımızı ve gazimizi yararlandırdık.Şehit ailelerimize  ve gazilerimize yönelik sosyal faaliyetlerimizde devam etmekte  bu güne kadar gazilerimize  ve şehit yakınlarımıza yönelik olarak birçok sosyal faaliyetinde gerçekleştirmiş durumdayız. ” 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER