Gündem

TOPRAK ALTINDA KALANLAR ANILDI

TOPRAK ALTINDA KALANLAR ANILDI
18-03-2014 10:50

Tokat’ın Reşadiye İlçesi ile sınır olan Sivas`ın Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü Kuzulu Mezrasında 9 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, gerçekleştirilen törenle anıldı.

Vali Mustafa Taşkesen, 17 Mart 2005 tarihinde Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü Kuzulu Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu hayatlarını kaybeden 15 vatandaşımız için düzenlenen anma törenine katıldı.

Anma Törenine Vali Taşkesen’in yanı sıra; Merkez Valisi Amir ÇİÇEK, Sivas Valisi Alim Barut, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Koyulhisar Kaymakamı Şenol TURAN, Reşadiye Kaymakamı Turgay Gülenç, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan EREN, heyelanda hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma törenine katılmak üzere ilçeye gelen Vali Taşkesen, kendisi de Reşadiyeli olan ve annesini meydana gelen heyelanda kaybeden Merkez Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler Kuzulu Mezrası yakınında 15 kişinin adına yaptırılan anıt mezarın bulunduğu yerde düzenlenen anma törenine katıldılar. Burada okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından, ölenler için dua okundu.

Vali Mustafa Taşkesen burada yaptığı konuşmada anma töreninde bulunup ölenler için bir Fatiha okuma şerefine nail olduğu için mutlu olduğunu belirterek, ``Beklenmeyen, istenmeyen bir şekilde, bir felaket meydana gelmiş. Onlarca vatandaşımız buradaki afette hayatını kaybetmiş, Allah cennetine kavuştursun`` dedi.

Heyelanda annesi Hatice Çiçek ile teyzesini kaybeden Merkez Valisi Amir Çiçek de acılarının 9 yıldır devam ettiğini dile getirerek, ``Devletimiz o zaman elinden gelen her şeyi yaptı ama bu bir afetti. Yapılacak bir şey yoktu. Ben de bu acıyı yaşadım. Geçen yıl düzenlenen törene Sivas Valimiz merhum Zübeyr Kemelek de katılmıştı ama şimdi aramızda yok. Buradan Valimize de Allah`tan rahmet diliyorum`` diye konuştu.

Sivas Valisi Alim Barut ise yaptığı konuşmada; 9 yıl önce Kuzulu`da 15 vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, ``Cenab-ı Allah böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. İnsanoğlunun gücünün yetemediği birtakım yerler oluyor. Gördüğüm kadarıyla o da burası. Burası, sözün bittiği, takdir i ilahinin icra edildiği yer. Bundan sonra onlar için yapacağımız şey, bundan böyle duadır`` diye konuştu.

Dokuz yıl önce meydana gelen toprak kaymasında yakınlarını kaybeden Kuzulu mezrası sakinleri, olay yeri yakınına yaptırılan anıt mezarların başında gözyaşlarına hakim olamadılar. 

Buradaki anma programının ardından Vali Taşkesen, Merkez Valisi Çiçek ve beraberindekiler, Tokat`ın Reşadiye İlçesi`ne bağlı Umurca Köyü`ne geçerek, Merkez Valisi Amir Çiçek’in buradaki yakınlarını ziyaret ettiler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER