İlçeler

Niksarlı Makbule Ölçen Başkanlığında 1982`de kurulan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı`nın (ZİÇEV) 30. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Niksarlı Makbule Ölçen Başkanlığında 1982`de kurulan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı`nın (ZİÇEV) 30. kuruluş yıldönümü kutlandı.
07-12-2012 10:00

Niksarlı Makbule Ölçen Başkanlığında 8 Mart 1982`de Ankara`da kurulan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı`nın (ZİÇEV) 30. kuruluş yıldönümü, vakfın 14 şubesinin katılımıyla Antalya`da coşku ile kutlandı. Etkinliğe Niksar`dan katılan ZİÇEV Niksar şubesi öğrencileri Niksar`a mutlu döndüler.

1982 yılından buyana Türkiye genelinde zihinsel engelli çocukların eğitimleri ve gelecek güvenceleri için çaba gösteren Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Korum Vakfı bu yıl 30`uncu yılını kutluyor.

3 Aralık Zihinsel Engelliler günü nedeniyle Türkiye genelindeki 14 ZİÇEV şubesinden gelen engelliler, düzenlenen programla günlerini kutladı.

Törene İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Ziçev Genel Başkanı Ülay Karakoç, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, engelli yakınları ve davetliler katıldı.

Engelli çocukların, ritim şov, salsa gösterisi, yöresel oyunlar sergilediği programda engelliler renkli bir gösteri sundu. Haşim İşcan Kültür Merkezi içerisinde bulunan Antalya Devlet Tiyatrosu sahnesini renklendiren engelli çocuklar, gerçekleştirdikleri gösteriyle ayakta alkışlandı.

Törende açılış konuşmasını yapan Ziçev Genel Başkanı Ülay Karakoç, Antalya`da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ak parti olarak engellilere destek verdiklerini belirten İl Başkanı Mustafa Köse, engelliler için yapılan çalışmaları anlattı.Engellileri özel günlerde hatırlanmamasını söyleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, engelliler günü ve anneler gününün 365 gün kutlanmasından yana olduğunu ifade etti.

Konuşmaları ardından Engelli çocukları aylarca çalıştıkları gösterileri sundular.

Törene katılanlara plaket takdim edildikten sonra ise toplu olarak sahneye çıkan engelliler ``Hayat Bayram Olsa`` şarkısını seslendirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER